Timisoara, str. Divizia 9 Cavalerie, nr. 25
Close

Ozonoterapia este o metodă de tratament nemedicamentos ce folosește un amestec de oxigen și ozon, O2/O3, ( ozon medical).

Terapia reprezintă o formă de tratament utilizată de mai bine de un secol, în vederea creșterii gradului de oxigenare a țesuturilor.

Caracterul versatil al aplicațiilor ozonoterapiei este cu adevărat impresionant, însă această formă de tratament nu trebuie privită ca un panaceu. Din datele științifice medicale disponibile până la ora actuală, afecțiunile vasculare și degenerative (ateroscleroză, afecțiuni reumatice, lombosciatică, hipertensiune, AVC ischemic, ulcere necrotice, inflamații, boala Chron, infecții bacteriene, virale, candidoze, zona zoster, colite, astm bronșic, maladia Alzheimer, maladia Parkinson etc.) sunt cel mai eficient tratate cu ajutor acestei forme de tratament.

Mai mult de atât, are beneficii în oftalmologie și ginecologie, patologie cutanată, detoxifierea organismului. Totul se datorează amestecului de oxigen-ozon care omoară celulele bolnave prin intermediul enzimelor.

În ozonoterapie se pleacă de la următorul principiu: la baza oricărei afecțiuni se află oxigenarea insuficientă la nivel celular. Aceasta duce la apariția inflamației și, ulterior, a bolii.

Ozonoterapia consta in injectarea sau infiltrarea unei cantitati de amestec de oxigen-ozon ( ozon medical ), prin diverse tehnici, care in anumite afectiuni a obtinut rezultate terapeutice exceptionale.

Ozonul are o acţiune directă şi imediată cu efect dezinfectant, revitalizant şi trofic, antialgic şi miorelaxant şi este, în acelaşi timp şi un puternic bactericid, fungicid şi virustatic.

Terapia stimuleaza microcirculatia perferica determinand o mai buna oxigenare celulara, activeaza mecanismele imune celulare si imbunatateste parametrii metabolici, potenţează acţiunea insulinei prin actiune asupra receptorului de la nivel celular, are acţiune lipolitică, scade valoarea lipidelor totale, ale colesterolului seric total şi creşte fracţiunea colesterolului cu densitate mare, HDL colesterol – cu efect de protecţie cardiovasculară.

În cazul diferitelor forme de cancer, ozonul, pe lângă creșterea concentrației oxigenului la nivel celular, stimulează funcția mitocondriilor, știut fiind că afectarea bunei funcționări a acestor organite celulare reprezintă un factor-cheie în apariția acestei patologii.

Efectul ozonului asupra celulelor afectate de hipoxie este unul specific. El „atacă” celulele anormale, nesănătoase, ce se divid haotic, identificându-le în funcție de absența anumitor enzime/proteine membranare, mecanism diferit de cel al oxigenului pur. Astfel, ozonul distruge selectiv celulele canceroase, neinterferând cu activitatea celulelor normale, ca în terapiile anticanceroase clasice, în cazul cărora nu există o diferențiere între tipurile de celule distruse.

Datorită caracterului electrofil dat de cei trei atomi de oxigen, ozonul are tendința de a se echilibra electric, legându-se de alte molecule. Toate celulele bolnave, inclusiv cele canceroase, dar și virușii sau bacteriile patogene prezintă aceeași tendință, cauzată de numărul impar de electroni de pe membrane. Ca urmare a acestui „dezechilibru”, ozonul este atras spre aceste celule, evitându-le pe cele sănătoase.

Alte actiuni ale ozonului la nivel biologic sunt: actiunea antidepresivă, creşte rezistenţa la efort şi capacitatea de memorare, potenţează sistemul tampon al radicalilor liberi şi favorizează eliminarea toxinelor reprezentand cel mai eficient tratament anti-aging la ora actuala!

Cercetările clinice au demonstrat că Ozonotrapia are un efect stimulator pozitiv asupra pielii. Tratamentul local cu ozon medical duce la producerea de colagen și elastină. Aceasta terapie minim -invaziva imbunatateste aspectul ridurilor, fără efecte secundare.

OZONUL MEDICAL este un medicament cu formula chimica, actiuni farmacologice si efecte biologice bine definite .
In cadrul clinicii MedOzon, Ozonul este obținut cu ajutorul unui dispozitiv medical în care impulsuri electrice desfac oxigenul în atomi, cu formarea unui amestec de ozon și oxigen, în concentrația dorită. Se folosesc doar generatoare medicale standardizate, Patentate și certificate, Testate clinic.

Generatoarele de ozon sunt realizate în Germania de renumita firma HAB HERRMANN.

Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati.