Timisoara, str. Divizia 9 Cavalerie, nr. 25
Close

Respira intelept! Stiinta din spatele puterilor magice ale oxigenului.

Aerul pe care il respiram contine volume de circa 20.9% oxigen, 78% azot si cantitati mici de argon, dioxid de carbon, neon, heliu si hidrogen. Aerul respirat pe care il inhalam contine particule de oxigen care se deplaseaza din plamanii nostri pana la celulele rosii din sangele nostru.

In conditii normale, celulele absorb numai 25% oxigen in mitocondriile lor – centrala energetica a celulelor noastre – care convertesc oxigenul si nutrientii in ATP (adenozin trifosfat), molecula de mare energie care depoziteaza si ofera organismului nostru energie pentru a functiona. Acest proces se numeste respiratie aerobica, motivul principal pentru care respiram oxigen.

In interiorul unei camere hiperbare cu oxigen, presiunea forteaza oxigenul in plamanii, sangele si celulele noastre pentru a creste ratele de absorbtie din interiorul celulelor. Mai mult oxigen este furnizat mitocondriilor, crescand astfel productia de energie.

Nu e chiar magie, e pura stiinta.

Cresterea energiei

In conditii de presiune (1,5 – 2 ATA) plamanii pot absorbi mai mult oxigen decat prin respirarea oxigenului pur la presiunea normala a aerului. Sistemul circulator transporta oxigenul prin tot organismul pentru a ajuta la lupta impotriva bacteriilor si pentru a stimula eliberarea de substante denumite factori de crestere (precum vitaminele, hormonii) si celule stem, care promoveaza vindecarea.

In conditii normale, nivelul de oxigen din arterele noastre este 100mm Hg. Crescand presiunea la 2 ATA, nivelul de oxigen din arterele noastre devine 1400 mm Hg, o crestere de 14 ori mai mare decat in conditii normale.

Rezerva ideala de oxigen

Tesuturile organice au nevoie de o rezerva ideala de oxigen pentru a functiona corect. Tesutul lezat necesita mai mult oxigen pentru a supravietui, prin urmare oxigenoterapia hiperbara va creste cantitatea de oxigen transportata de sange pentru a restaura nivelurile adecvate de gaze sanguine si functia tesutului pentru a grabi recuperarea organismului.

Nivelurile de oxigen scazute

Organismele noastre depind de oxigen pentru a supravietui. O lipsa de oxigen poate scadea fluxul sanguin, deteriora tesuturile, cauza imbatranirea prematura, cauza subtierea parului si chiar afecta memoria. Atunci cand imbatranim, celulele noastre isi pierd nutrientii, dar alimentarea celulelor noastre cu oxigen poate asigura sanatate, energie si vitalitate.

Cele mai multe boli si leziuni se produc si persista la nivelul tesuturilor, in interiorul celulelor. In cazurile ranilor care nu se vindeca, atacurilor cerebrale sau problemelor de circulatie a sangelui, in zona afectata nu poate ajunge suficient oxigen si, drept rezultat, nu are loc vindecarea naturala. Oxigenoterapia hiperbara rezolva aceasta problema asigurand in mod natural o crestere a nivelului de oxigen.

Nivelurile de oxigen ridicate

Oxigenoterapia hiperbara functioneaza in domenii unde alte medicamente sunt pur si simplu ineficiente. Aceasta creste calitatea vietii persoanei care sufera de o boala, iar afectiuni precum atacurile cerebrale, oboseala cronica, paralizia etc. au prezentat toate schimbari dramatice.

HBOT poate trata orice afectiune in care este nevoie de o crestere a nivelului de oxigen, poate trata infectiile, caz in care este utilizata ca antibiotic sau poate fi utilizata in combinatie cu alte medicamente.

Aplicatii terapeutice HBO

Camera HBOT OxyLife I este un dispozitiv certificat, non-medical, usor de montat si exploatat, perfect pentru centrele de recuperare fizica, centre sportive profesionale, saloane de wellness si poate fi, de asemenea, utilizat in conditii de siguranta acasa.

Noi efectuam livrarea si montarea camerei OxyLife I si furnizam, de asemenea, know-how-ul necesar pentru operarea si gestionarea camerei dvs. HBOT.

Important!

Textele de pe acesta pagina sunt pur informative si nu inlocuiesc consultul medical.

Pentru mai multe informații nu ezitați sa ne contactați, echipa MedOzon este mereu alături de tine!

Dr. Genes Ciprian

0723.347.654

Receptie:

0356.453.452

Nu uitati sa vizitati pagina noastra de facebook Ozonoterapie Timisoara/Medozon.

Multa sananate!