Timisoara, str. Divizia 9 Cavalerie, nr. 25
Close

Tu sau părinții tăi suferiți de dureri de genunchi?

Echipa MedOzon este mereu alături de tine !

Dr. Genes Ciprian este specializat in infiltratii la nivelul genunchiului.

In cadrul Clinicii MedOzon efectuam 3 tipuri de infiltratii:

  • cu acid hialuronic
  • terapii regenerative (PRP/platelet rich plasma/terapia vampir)
  • infiltrații cu ozon

Infiltratii cu acid hialuronic in genunchi

Cum ajuta injectiile cu acid hialuronic?

Acidul Hialuronic este un component natural al lichidului sinovial din genunchi. Acest lichid lubrifiaza articulatia, facilitand o miscare fluida, fara frecarea oaselor si actioneaza ca un absorbant al socurilor transmise la nivelul genunchiului. In formele avansate de artroza, lichidul sinovial se gaseste in volum redus. Ideea din spatele infiltratiei articulare cu acid hialuronic este de a inlocui o parte din acidul hialuronic care s-a pierdut.

Tehnica presupune injectarea direct in articulatia genunchiului a unor preparate sintetice de acid hialuronic care tind sa substituie lichidul articular. Efectul este pe termen lung, ducand la remedierea durerilor si a edemului, dar si la refacerea lichidului sinovial, stimuland productia proprie de acid hialuronic.

Injectiile se efectueaza in cadrul clinicii MedOzon de către medicul specialist Genes Ciprian, nefiind necesara internarea.

Cât durează efectul?

Efectul dureaza pana la un an, ceea ce face ca infiltatiile intraarticulare cu acid hialuronic sa fie utile in tratamentul artrozei genunchiului, scazand necesarul de medicamente antiinflamatoare si antialgice.

Avantaje!

Infiltrarea de acid hialuronic in cazul diagnosticului cu artroza prezinta multe avantaje, cele mai importante beneficii fiind :

– inhiba durerea
– reduce inflamatia
– creste mobilitatea
– lubrifiaza articulatia, protejeaza cartilajul osos si membrana sinoviala
– reduce consumul de medicamente si nu are efecte secundare
– scade riscul de artroplastie

Un alt important avantaj al injectiilor intraarticulare cu acid hialuronic este acela ca procedura este lipsita de complicatii majore. Cel mai frecvent, pot aparea umflarea si disconfortul la nivelul locului injectarii.
Pentru mai multe informații nu ezitați sa ne contactați.

Dr. Genes Ciprian
0723.347.654

Nu lasă sănătatea pe mâine!