
Fizioterapie in cadrul clinici MedOzon Timișoara, alege terapiile minim invazive sau NON invazive si lasă-te pe mâna profesioniștilor.
Dr. Genes Ciprian
Fkt. Nechita Ana Maria
Fizioterapia trateaza si previne o serie de probleme de la nivelul articulatilor, sistemului osos, sistemului muscular, cailor respiratorii, creierului, inimii sau sistemului nervos.
Ansamblul de proceduri care alcatuiesc fizioterapia ajuta la evitarea interventiiltor chirurgicale, la ameliorarea durerilor si la reducerea riscurilor ca afectiunea sa evolueze.
Ce este fizioterapia?
Fizioterapia este practica medicala care, prin intermediul unui ansamblu de terapii fizice (caldura, presiune, lumina, curent electric) folosite atat pentru preventie cat si pentru tratament, dezvolta, intretine si recupereaza capacitatile fizice functionale si motrice individuale.
Toate procedurile de fizioterapie sunt noninvazive, nu provoaca durere sau alte senzatii neplacute. Unele proceduri de fizioterapie sunt contraindicate la persoanele cu tumori, peacemaker, tije, suruburi, proteze metalice.
Ai grija de sănătatea ta, rezultate vizibile in scurt timp!
Afectiuni ce pot fi tratate cu ajutorul fizioterapiei.
Fizioterapia are o arie larga de afectiuni pe care le trateaza, folosind multiple tehnici de tratament ce pot varia in functie de natura afectiunii :
- Atacurile cerebrale, scleroza multipla, boala Parkinson, afectiunile neurologice;
- Afectiuni ale coloanei vertebrale ;
- Probleme ortopedice ;
- Probleme musculoscheletale cum sunt durerile de gat si spate ;
- Afectiuni cardiovasculare cum sunt bolile cronice cardiace si reabilitarea in urma unui infarct ;
- Probleme de ordin respirator, cum sunt astmul, fibroza cistica, afectiunile pulmonare cronice ;
- Afectiuni specifice femeilor, cum sunt menopauza, pierderea controlului asupra vezicii, recuperarea post natala, durerile de spate ;
- Afectiuni degenerative cum sunt osteoartrita si artrita reumatoida ;
- Probleme de circulatie, cum sunt hipertensiunea si hipotensiunea arteriala ;
- Probleme cauzate de stres, anxietate, depresie ;
- Reabilitarea post operatorie, de exemplu in cazul inlocuirii de sold sau genunchi ;
- Leziunile sportive: Sportivii apeleaza adesea la fizioterapie pentru a reduce durerea provocata de accidentari dar si pentru a-si spori flexibilitatea.
Fizioterapia ocupa un loc important in programul de prevenire si recuperare deoarece grabeste vindecarea, amelioreaza durerea si stimuleaza secretia de endorfine.
Fizioterapie pentru vârstnici
Exista numeroase proceduri de fizioterapie care se concentrează asupra nevoilor de ingrijire a sanatătii varstnicilor, iar beneficiile sunt numeroase.
Odata cu inaintarea in varsta corpul nostru trece inevitabil prin multe schimbari fizice, printre care putem enumera reducerea densitatii osoase, scaderea puterii musculare, cresterea grasimii corporale, coordonarea mai slaba a miscarilor sau rigidizarea articulatiilor.
Fizioterapia după un accident vascular cerebral – nu lasă sănătatea pe mâine – !
Accidentele vasculare cerebrale (AVC) sunt principala cauză de dizabilitate și a doua cauză principală de deces la nivel mondial.
Cele mai afectate de AVC sunt persoanele în vârstă, însă, deși mai puțin frecvent, și persoanele mai tinere, inclusiv copiii, pot suferi un astfel de episod. Pentru a sublinia importanța acționării rapide, de urgență, în situația unui AVC, la nivel mondial a fost stabilit sistemul de examinare „FAST” (rapid), care ajută la evaluarea posibilelor simptome ale unui astfel de accident, pentru identificarea unui potențial episod și adresarea de urgență la medic:
- Face (fața) – este căzută pe o parte?
- Arms (brațe) – ridicați ambele brațe. Este vreunul mai slăbit?
- Speech (limbajul) – poate vorbi persoana respectivă? Este coerentă?
- Time (la timp) – acționează rapid și cere asistență medicală imediat!
Recunoașterea precoce a acestor semne și îngrijirea de specialitate rapidă vor optimiza recuperarea pacientului după un episod de AVC. Pe lângă tratamentul prompt post-AVC, la pacienții cărora le-a fost afectată partea creierului care controlează mobilitatea, recuperarea fizică, prin fizioterapie este esențială pentru recăpătarea sau îmbunătățirea funcției de mișcare a părților corpului care au fost afectate.
Fizioterapia este o parte integrată a procesului de recuperare. În situațiile în care pacienții își pierd capacitatea de mișcare, fizioterapia este folosită pentru a-i învăța din nou cum să-și folosească brațele și picioarele și să-și recapete cât mai mult din forța și capacitatea de mișcare.
În urma unui AVC, celule cerebrale sunt afectate ireversibil, iar creierul nu poate produce alte celule noi care să le înlocuiască pe cele pierdute, însă poate reorganiza celulele sănătoase, astfel încât să substituie, pe cât posibil funcția celulelor afectate. Această caracteristică se numește neuroplasticitate și cu ajutorul recuperării coordonate de către un fizioterapeut poate fi „activată”, așa încât creierul să reînvețe cum să coordoneze mișcarea părților corpului.
Cum funcționează fizioterapia după AVC?
Fizioterapia are un impact pozitiv în prevenirea evenimentelor acute ulterioare și îmbunătățește capacitatea pacientului de a se mișca independent, prin intervenții orientate spre recăpătarea echilibrului, a forței, a coordonării și a funcției motorii.
După accidentul vascular cerebral, pacienții trebuie să fie evaluați de un fizioterapeut cât mai curând posibil. Evaluarea are în vedere identificarea tuturor problemelor de sănătate avute înainte de AVC și eventualele tulburări de mișcare apărute ulterior, pentru realizarea unui plan de recuperare adecvat. Îngrijirea din primele zile este fundamentală pentru prevenirea rigidității articulațiilor sau a atrofierii musculare.
Intervenția specialistului în fizioterapie are loc începând cu 24 de ore după episodul de AVC și poate continua pe parcursul unor săptămâni, luni sau chiar ani de zile, în funcție de gradul de afectare. Imediat după un AVC, este foarte important pentru pacient să se miște, să se ridice din pat sau doar să stea în scaun, în funcție de posibilități.
De regulă, la pacienții cu probleme relativ ușoare, fizioterapia se concentrează pe recăpătărea abilității de a se mișca, de a fi activi din nou, și pe prevenirea complicațiilor. În schimb, la pacienții care au suferit un episod sever de AVC, fizioterapia funcționează pentru îmbunătățirea independenței fizice, astfel încât, chiar și cu ajutorul unor echipamente de suținere, pacienții să poată să se descurce pe cât posibil singuri în activitățile cotidiene.
Tehnicile de fizioterapie folosite includ, de regulă:
- Exerciții fizice
- Masaj
- Antrenarea abilităților motorii de bază
- Electrostimulare.
Pentru rezultate eficiente, în cadrul tratamentului, intervenția de specialitate a fizioterapeutului trebuie completată de urmarea în paralel a unui plan de exerciții și individual, de către pacient, conform recomandărilor.
Combina fizioterapia cu ozonoterapia, lasa-te pe mâna profesioniștilor și bucură-te de libertatea de mișcare.
Tratează hernia de disc cu ajutorul ozonoterapiei și a fizioterapiei!
Uita de durere !
Hernia de disc este una dintre cauzele dureri. În cazul unui astfel de diagnostic, fizioterapia joacă un rol extrem de important din punctul de vedere al recuperării. Procedurile fizioterapeutice ajută, atât la reducerea durerii specifice, cât și la prevenirea evoluției afecțiunii. Este vorba despre o multitudine de tehnici care pot fi folosite în cazul herniei de disc, fie că este vorba de hernie de disc cervicală sau lombară: masaj medical, terapie caldă și rece, stimulare electrică sau hidroterapie.
Combina fizioterapia cu ozonoterapia pentru o viață fără durere la orice vârstă!
EXCLUSIV in cadrul clinicii MedOzon, Hernie de disc, rezolvata fara bisturiu, la Timisoara.
Ozonoterapia actioneaza perfect asupra cauzelor afectiuniilor reumatice. Printre principalele efecte benefice ale ozonului se numara: oxigenarea masiva a tesuturilor afectate de inflamatie si durere, intensificarea circulatiei sangvine si eliminarea rezidurilor metabolice si a toxinelor din articulatiile aflate in suferinta, blocarea secretiei substantelor care autointretin inflamatia si durere, actiune imunomodulatorie asupra intreg organismului, stimularea mecanismelor reparatorii in organism, actiune miorelaxanta si prin aceasta cresterea mobilitatii articulare si ameliorarea functiei acestora.
10 Beneficii ale FIZIOTERAPIEI :
1. Cresterea imunitatii organismului. Folosind agentii fizici artificiali, (electroterapia), precum si agentii fizici naturali, (apele termale, baile de soare, inhalatiile, aerosolii de munte, salini, sau marini, fizioterapia ajuta la cresterea imunitatii organismului.
2. Detoxifierea organismului. Folosind electroterapia, curentul electric in scop terapeutic, se poate determina accelerarea procesului de eliminare a toxinelor si catabolitilor acumulati in organism, ca urmare a unui stil de viata nesanatos, printr-o alimentatie necorespunzatoare, lipsa de miscare, stres, etc. Prin anumite proceduri de fizioterapie are loc usurarea transportului acizilor grasi si ai colesterolului, si intensificarea schimburilor nutritive, avand ca si urmare detoxifierea organismului.
3. Anumite proceduri ale fizioterapiei, pot fi folosite pentru reducerea stratului adipos. Este recunoscuta facilitarea lipolizei, fizioterapia ducand la scaderea stratului adipos. Fizioterapia intretine si dezvolta supletea tesutului conjunctiv, combate depunerile grasoase in exces sub piele si totodata le previne.
4. Stimuleaza sau alina sistemul nervos. In functie de efectele scontate, se poate obtine o relaxare a psihicului, cu indepartarea oboselii si a stresului, sau din contra o stimulare, prin efectele excitante, ce pot fi induse cu ajutorul acestei terapii.
5. Fizioterapia indeplineste nevoia de odihna si de a avea un somn mai linistit. Procedurile de fizioterapie, pot avea asupra organismului o actiune de sedare nervoasa – favorizeaza somnul, combat oboseala psihica cat si cea musculara.
6. Creste mobilitatea articulatiilor si le mentine sanatoase. Sunt prea bine cunoscute efectele vasodilatatorii si trofice ale fizioterapiei. Tocmai aceste efecte determina nutrirea capsulelor articulare, fapt pentru care se obtine o crestere a mobilitatii articulatiilor, si totodata articulatiile devin mult mai sanatoase.
7. Avand un important efect resorbtiv asupra induratiilor cutanate fibroase sau cicatricelor, fizioterapia influenteaza vindecarea leziunilor la nivelul tesutului moale.
8. Prin efectul antiinflamator si antialgic, constituie o modalitate eficienta de prevenire cat si de combatere a inflamatiilor posibile, sau deja aparute in urma unui traumatism, si de asemenea, combate durerile existente.
9. Nu trebuie uitat importantul efect asupra circulatiei sanguine. Fizioterapia contribuie la activarea circulatiei in intregul corp prin efectele pe care le produce.
10. Razele ultraviole, razele ultrascurte, factorii naturali ai fizioterapiei: inhalatiile, aerosolii, ajuta la imbunatatirea respiratiei, fapt pentru care sunt indicate in diverse afectiuni precum in astmul bronsic, in afectiunile pulmonare cronice, etc.
Terapiile NON invazive și minin invazive pot schimba radical viața !
MOTIVE sa combini fizioterapia cu ozonoterapia :
ambele terapii te ajuta dacă ai dureri la nivelul genunchilor;
-fizioterapia și ozonoterapia sunt folosite și în tratarea persoanelor care au probleme cu greutatea;
-Ambele terapii, combat durerea cronică și pot vindeca definitiv durerile de spate!
Pentru mai multe informații nu ezitați sa ne contactați, echipa MedOzon este mereu alături de tine .
DE RETINUT!
Acest articol a fost conceput cu scop informativ. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.
Dr. Genes Ciprian
Fkt. Nechita Ana Maria
Receptie : 0356.463.452
#fizioterapie ,recuperare medicala, ozonoterapie