Timisoara, str. Divizia 9 Cavalerie, nr. 25
Close

Disfunctia erectila, desi este o problema delicata, nu inseamna sfarsitul vietii sexuale!

Disfunctia erectila apare atunci cand un barbat intampina probleme repetate de mentinere a erectiei. Fara tratament, disfunctia erectila poate afecta grav viata sexuala a pacientului.

Sunt necesare patru cerinte pentru o erectie normala:
– un sistem nervos care sa trimita semnale adecvate penisului
– un sistem intact de vase de sange care sa permita sangelui sa intre si sa iasa din penis
– muschii penisului normali, care trebuie sa se relaxeze, astfel incat penisul sa se poata umple cu sange si sa-si mareasca volumul
– abilitatea de a mentine sangele in penis, ca acesta sa ramana rigid.

Cauze:
-Bolile cronice
-Stilul de viata
-Interventiile chirurgicale
-Medicatia
-Factori psihologici

Tratament:
Tramentul se poate limita la administrarea unor fitoextracte care stimuleaza circulatia arteriala din zona peniana . Alte situatii care necesita produsi care au la baza eliberarea de NO, cu efect dovedit vasodilatator beneficiaza de binecunoscuta Viagra, dar si molecule similare ca structura chimica recomandate de medicul urolog sau endocrinolog. Marele dezavantaj al acestor medicamente este insa coexistenta afectiunilor cardiovasculare care impun precautie in administrarea acestor produse. In plus, administrate pe termen lung se instaleaza toleranta si implicit necesitatea utilizarii unor doze mai mari, cu un risc cardiovascular crescut.

O alternativa fericita si lipsita de efecte secundare o reprezinta ozonoterapia care se poate administra prin autohemoterapie majora sau insuflatie rectala, in ambele cazuri fiind semnalate imbunatatiri marcate ale erectiei atat din punct de vedere al consistentei peniene cat si al duratei in timp.

Procedurile sunt foarte bine tolerate, dureaza putin iar efectele nu intarzie sa se instaleze in aceeasi zi, durand aproximativ 48-72 ore. Pacientul nu necesita o pregatire speciala.

Daca se opteaza pentru insuflatie rectală, pentru o buna desfasurare a procedurii, pacientul i se recomanda sa nu manance alimente care baloneaza inainte de tratament, sa isi goleasca ampula rectala, in mod natural dacă este posibil sau cu ajutorul hidrocolonoterapiei pentru o mai buna absorbție a amestecului gazos terapeutic.

Adresabilitatea vizeaza pacienti de toate varstele cu rezerva functionala pastrata sau latenta care vor sa-si imbunatateasca substantial performantele sexuale.

Din punct de vedere fiziopatologic, ozonoterapia are acelasi mecanism de functionare ca si sildenafil, tadanafil si alte molecule similare prin eliberarea de NO (oxid nitric) care are efect vasodilatator direct pe vasele din componenta aparatului erectil.

Ozonoterapia, poate fi o alegere fericita!

Pentru intrebari și informații nu ezitați sa ne contactati! Descopera si tu terapiile neinvazive din cadrul clinicii noastre.

Sanatatea este o necesitate !