Hidrocolonoterapia nu este o procedura jenanta DELOC. Niciun miros neplacut nu se degaja in urma miscarilor intestinale, deoarece circuitul materiilor desprinse din intestin este „inchis”. Demnitatea pacientului este respectata prin imbracarea unui halat,pacientuk este acoperit iar efectuarea procedurii se face intr-o camera separata, cu acces la toaleta in orice moment. Apa introdusa in colon (purificata si dezinfectata cu ajutorul ozonului) stimuleaza peristaltismul, adica acele contractii ale colonului care imping reziduurile afara.

Laxativele au efect iritant asupra organismului. De aceea, acesta produce o substanta lichida care se scurge prin colon si acopera ca un film toxinele si deseurile, lasandu-le la locul lor.

Atentie la laxative!

Din nefericire laxativele nu rezolva problema constipatiei decat pe moment, pe termen lung creand dependenta. Hidrocolonoterapia nu creeaza dependenta. Detoxifierea colonului prin hidrocolonoterapie este lipsita de efecte adverse!

Specialistii atrag atentia in special asupra produselor laxativ-purgative pe baza de siminichie, crusin, clorura de magneziu, folosite pentru detoxifierea colonului.

Acestea au doua inconveniente:

  • mobilizarea apei in tubul intestinal duce la un amestec apos alcatuit din scaun lichid, iritant. Detoxifierea colonului, respectic eliminarea scaunului, se face concomitent cu eliminarea sarurilor minerale. Urmarea acestor inflamatii repetate este dependenta de laxativele respective, nicidecum detoxifierea colonului.
  • mobilizarea apei intestinale este provocata de o stare inflamatorie si de iritarea mucoasei intestinale, din cauza laxativului, a carui utilizare repetata va favoriza aparitia unei alte boli intestinale − colita spasmodica (o alternanta intre constipatie si diaree, insotita de dureri si de balonari).

Va recomandam sa va abtineti de la mancare cu cel putin doua ore inainte de programarea sedintei si sa va hidratati bine. Ar fi foarte buna o dieta bazata exlusiv pe vegetale si cereale cu doua-trei zile inainte, care sa va pregateasca colonul pentru tratament. Nu se bea alcool cu 24 de ore inainte.

Hidrocoloterapia nu este o procedura dureroasa, nu prezinta nici un fel de risc, procedura fiind efectuata sub stricta supravegere a unei cadru medical.

Aparatul folosit este unul modern si performant, de ultima degeratie, certificat si produs in Germania.

Procedura este efectuata de catre un cadru medical care sta alaturi de pacient pe tot parcursul terapiei.

Pacinetul este consiliat si ii sunt prezentate toate informatiile necesare.

Da, deoarece apa este introdusa in organism cu o presiune mica, astfel neexistand riscul de perforatie.

Numarul de sedinte se stabileste impreuna cu medicul Genes Ciprian in urma anamnezei si consultului, tinand cont de afectiunile pacientului si necesitatile acestuia.

In general sunt necesare aproximativ 5 sedinte. Primele sedinte ar trebui efectuate la interval de trei zile, apoi o sedinta saptamanal.

Sa verific sa nu ma aflu intr-o situatie in care aceasta procedura este contraindicata. Cu aproximativ 24 de ore inainte, ar trebui sa mancam mese usoare, supe, legume gatite, fructe,salate sa evitam alimentele care fermenteaza, consumul de alcool, iar cu doua ore inainte de procedura ar trebui sa nu mai mancam, dar putem bea ceaiuri sau apa.

Dupa procedura avand un colon curat, ar trebui sa profitam de acest lucru si sa consumam sucuri proaspete din fructe si legume, ceaiuri si sa evitam pentru aproximativ 2- 3 zile consumul exagerat de carne si alcool. In perioada in care se efectueaza aceste sedinte de hidrocolonoterapie, se vor consuma probiotice sub forma de plicuri,capsule si se vor consuma cantitati mai mari de iaurt si kefir.

Aceasta terapie este o modalitate de a stimula musculatura neteda a colonului, ajutand tonusul precum si de remodelare a colonului. In ceea ce priveste microflora bacteriana, in timpul procedurii se vor spala atat bacterii “rele”, dar si bacterii “bune”, de aceea se recomanda consumul de probiotice pe parcursul intregii perioade in care se efectueaza aceste sedinte de hidrocolonoterapie.