Timisoara, str. Divizia 9 Cavalerie, nr. 25
Close
noutati medozonozon laser weber articol

Ce este terapia cu laser Weber?

Terapia cu laser presupune aplicarea unei lumini infrarosii asupra zonelor afectate pentru a imbunatati vindecarea tesuturilor moi, ceea ce duce la ameliorarea conditiilor acute si cronice. Terapia cu laser utilizeaza emisii de lumina monocromatica de la diode luminoase de inalta intensitate pentru a trata leziuni musculo-scheletice, conditii cronice si degenerative, dar si pentru a vindeca ranile.

Sursa de lumina este pusa in contact cu pielea, permitand energiei fotonului sa patrunda in tesutul moale, unde interactioneaza cu diverse biomolecule intracelulare, ceea ce duce la restaurarea functiilor celulare normale si imbunatatirea proceselor de vindecare ale organismului. Spre deosebire de laserele chirurgicale, laserele terapeutice trec usor prin piele, fara a rupe pielea sau fara a provoca disconfort. Terapia cu laser este si foarte usor de aplicat, este non-toxica, nu interactioneaza cu alte medicamente, iar de pe urma acestei terapii nu sunt semnalate efecte adverse.

Terapia cu laser este un tratament alternativ pentru a gestiona mai multe tipuri de dureri. Cercetarile privind terapia cu laser in fizioterapie arata ca poate atenua durerea.

Pentru ce se utilizeaza terapia cu laser de joasa frecventa ?

Terapia cu laser este la mare cautare in randul pacientilor cu dureri cronice sau acute. Din acest motiv, terapia cu laser este utilizata in paralel cu tratamentele existente de terapie fizica. Terapia cu laser in fizioterapie poate fi utilizata inainte sau dupa procedurile chirurgicale si in combinatie cu programele de fizioterapie. Pacientii prezinta o senzatie de cald si o reducere a durerii imediat dupa tratament, care le permite sa-si indeplineasca mai bine exercitiile de fizioterapie si activitatile zilnice.

Care sunt beneficiile terapiei cu laser?

Terapia cu laser poate fi de ajutor pentru diversi pacienti. Aceasta ofera anumite beneficii, precum:

  • Reduce inflamatia si elimina durerea.
  • Luminile cu laser reduc umflarea cauzata de articulatiile inflamate.
  • Ofera o mobilitate mai buna a articulatiilor si stimuleaza regenerarea tesuturilor.
  • Terapia cu laser activeaza sistemul de drenaj limfatic pentru a drena zona umflata a corpului si reduce inflamatia.

Terapia cu laser este sigura

Laserul nu este invaziv si nu foloseste impulsuri puternice, astfel celulele nu sunt afectate. De asemenea, procedura este nedureroasa si netoxica. Pacientii pot reveni cu usurinta la un stil de viata fara durere in cateva saptamani.

Promoveaza vindecarea mai rapida a ranilor

Terapia cu laser accelereaza vindecarea ranilor. Reduce formarea tesutului cicatricial cauzat de zgarieturi, taieturi, interventii chirurgicale si arsuri. Laserul promoveaza reabsorbtia tesuturilor fibrotice, ceea ce grabeste vindecarea.

Trateaza artrita

Terapia cu laser de joasa frecventa Weber asigura ameliorarea artritei prin eliminarea durerii si reducerea inflamatiei. De asemenea, ajuta la cresterea mobilitatii articulare si imbunatateste eficienta celulelor imune.

Durerile acute si cronice pot afecta cu siguranta calitatea vietii noastre, tinandu-ne la distanta de lucrurile pe care le iubim. Daca aveti tendinita sau alte dureri musculo-scheletice, lucrati cu un fizioterapeut, care poate utiliza terapia cu laser pe langa alte tratamente.

Terapia cu laser Weber – o metoda sigura, fara durere si fara efecte adverse. Abordam solutii gandindu-ne la tine!

Important! Textele de pe acesta pagina sunt pur informative si nu inlocuiesc consultul medical. Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati, echipa MedOzon este mereu alaturi de tine!

 

Nu uitati sa vizitati pagina noastra de facebook Ozonoterapie Timisoara/Medozon.

 Multa sananate!