Timisoara, str. Divizia 9 Cavalerie, nr. 25
Close
noutati Medicina preventiva, ramai sanatos medozon articol

Ozon si vitamine pentru a trece cu bine peste sezonul rece!

Ti-ai luat portia de vitamina D?

Vitamina D injectabila in cadrul clincii MedOzon.

Vitamina D numita si vitamina soarelui aduce numeroase beneficii organismului:

 • Contribuie la buna functionare a tiroidei, paratiroidei si hipofizei
 • Previne aparitia rahitismului, osteoporozei si fracturilor
 • Asigura o functie neuromusculara normala
 • Are rol in reglarea ritmului cardiac
 • Este necesara pentru buna formare si dezvoltare a creierului si ajuta la optima functionare mentala pe parcursul vietii
 • Stimuleaza activitatea sistemului imunitar
 • Potenteaza functiile pe care le exercita vitaminele A si C in organism
 • Contribuie la prevenirea unor boli autoimune ca: artrita reumatoida, scleroza in placi si bolile inflamatorii intestinale.

Vitamina D pentru sistemul osos

Vitamina D contribuie la reglarea nivelului de calciu si la mentinerea unui nivel optim de fosfor in sange. Acesti factori sunt esentiali pentru sustinerea sanatatii sistemului osos. Vitamina D este, astfel, necesara pentru a ajuta intestinele sa stimuleze si sa absoarba calciul care ar putea fi eliminat din organism de catre rinichi. Studiile au evidentiat faptul ca aportul ridicat de vitamina D poate contribui la scaderea riscului de aparitie a osteoporozei si a fracturilor osoase in cazul persoanelor in varsta si al femeilor aflate la menopauza.

Vitamina D pentru imunitate

Vitamina D poate sustine sanatatea sistemului imunitar. Vitamina D contribuie la protejarea organismului impotriva gripei. Impreuna cu vitaminele C si E, vitamina D creeaza un complex de vitamine pentru sistemul imunitar care contribuie la intarirea imunitatii. Totodata, aceasta ajuta organismul sa absoarba calciul si mentine oasele sanatoase, tine virozele respiratorii si racelile la distanta.

Vitamina D in diabet

Vitamina D poate contribui la protejarea organismului impotriva diabetului. Deficitul de vitamina D este asociat cu riscul crescut de sindrom metabolic, factor important pentru afectiunile cardiovasculare si cele cerebrovasculare. In ultimii ani se tot vorbeste despre legatura care exista intre lipsa vitamine D si aparitia diabetului zaharat.

Vitamina D in depresie

Vitamina D are un rol important in formarea si dezvoltarea creierului si contribuie la buna functionare a sistemul nervos. Mai mult decat atat, studiile au evidentiat faptul ca vitamina D poate contribui la reducerea manifestarilor asociate depresiei.

Vitamina D pentru sportivi

Studiile au evidentiat faptul ca vitamina D ofera suport in cresterea performantei fizice atat la nivelul membrelor superioare, cat si la cel al membrelor inferioare. Fara vitamina D, mitocondriile din fibrele musculare nu pot regenera in mod adecvat energia. Astfel starea de oboseala va aparea mai rapid. Vitamina D aduce beneficii persoanelor care fac sport prin sustinerea si imbunatatirea performantelor. Vitamina D stimuleaza dezvoltarea musculaturii, ba chiar contribuie la refacerea musculaturii dupa sport si scade riscul de accidentare in timpul antrenamentelor.

Semne ale carentei de vitamina D:

 • Aparitia infectiilor si a bolilor in mod regulat
 • Stari de oboseala
 • Dureri osoase si de spate
 • Stare generala de rau
 • Vindecarea intarziata a ranilor
 • Caderea parului
 • Dureri musculare.

In cazul in care manifestarile asociate carentei de vitamina D nu sunt ameliorate la timp, creste riscul de aparitie a complicatiilor.

Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati.

Dr. Genes Ciprian
0723.347.654
Receptie:
0356.453.452

Important! Textele de pe acesta pagina sunt pur informative si nu inlocuiesc consultul medical. Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati, echipa MedOzon este mereu alaturi de tine!

Nu uitati sa vizitati pagina noastra de facebook Ozonoterapie Timisoara/Medozon.

Multa sananate!