Timisoara, str. Divizia 9 Cavalerie, nr. 25
Close
noutati Ozonoterapia in bolile autoimune medozon

Ozonoterapia in tratamentul bolilor autoimune

Bolile autoimune apar atunci cand propriul sistem imunitar se intoarce impotriva organismului si ataca celulele proprii.

Ozonoterapia, un real ajutor in lupta cu bolile autoimune!

In functie de doze si procedura, ozonul moduleaza raspunsul imun. Intr-o lucrare publicata in 2001 despre efectul imunomodulator al ozonului, s-au observat variatii ale subpopulatiilor limfocitare la 38 de pacienti cu diverse patologii.

13 pacienti cu patologii autoimune (10 subiecti cu scleroza multipla si 3 cu poliartrita reumatoida) au fost tratati cu ozon periodic, tip de 6 ani (s-a aplicat procedura de autohemoterapie majora). Rezultatele au fost urmatoarele: limfocitele T helper/inductor (CD4 subpopulatii+), indice al imunocompetentei sunt stabilite in timp si limfocitele T activate (subpopulatii CD3+HLA-DR+) nu au crescut.

Daca in alte afectiuni, scopul ozonoterapiei este de a creste activitatea sistemului imunitar, in cazul bolilor autoimune tinta sa este de a il suprima pentru a scadea efectele maladiilor. Capacitatea ozonului ca, in functie de doza si de concentratie, sa provoace fie cresterea, fie scaderea unor parametri imuni, se numeste efect imunomodulator.

Practic, in cazul bolilor autoimune se folosesc concentratii mari de ozon administrate pe cale sistemica, prin autohemotransfuzii majore (este singura ocazie in care se folosesc concentratii mari de ozon pentru administrare sistemica.

Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati, echipa MedOzon este mereu alaturi de tine!

0723.347.654
Receptie:
0356. 453.452

Important! Textele de pe acesta pagina sunt pur informative si nu inlocuiesc consultul medical.

Nu uitati sa vizitati pagina noastra de facebook Ozonoterapie Timisoara/Medozon.

Multa sananate!