Timisoara, str. Divizia 9 Cavalerie, nr. 25
Close
noutati medozon Ozonoterapie, zero efecte secundare ARTICOL

Descopera si bucura-te de beneficiile oferite de terapia cu ozon, fara efecte secundare!

Ozonul a fost descoperit in anul 1840 de chimistul german Christian F. Schönbein, care a inceput sa-l foloseasca la purificarea apei si la tratarea pacientilor cu diferite afectiuni. Observand ca ozonul actioneaza ca un germicid puternic, medicii de atunci l-au introdus in tratamentul contra virusurilor, bacteriilor, fungilor si parazitilor.

Marele cercetator Nicola Tesla, a fost cel care a brevetat in SUA primul generator de ozon medical, in anul 1896, numindu-l raza violeta. Incepeau studiile referitoare la ozonoterapie, procedura folosita apoi in Primul Razboi Mondial, in chirurgia de campanie pentru tratamentul plagilor infectate.

Ozonoterapia este folosita, in prezent, in clinici din toata lumea: SUA, Canada, Germania, Rusia, Suedia, Italia, Spania, Mexic etc. Pe viitor, se doreste ca aceasta practica sa fie recunoscuta ca o specializare pentru rezidentiat, acest lucru spune mult despre eficacitatea acestei proceduri.

Terapia cu ozon reprezinta un tratament revolutionar, cu efecte pe termen lung, cu actiuni vindecatoare remarcabile. Principiul pe care se bazeaza aceasta este stimularea regenerarii organice, prin reparatia facuta din interior spre exterior.

Terapia cu ozon consta in injectarea sau insuflarea subcutana, intramusculara, intraarticulara sau intrarectala a unei cantitati de amestec oxigen-ozon.

Proprietatile medicale ale acestei proceduri includ cresterea schimbului de oxigen la nivelul tesuturilor, reducerea durerii, a inflamatiilor, accelereaza eliminarea toxinelor. Este eficienta in combaterea infectiilor virale, bacteriene, fungice. Activeaza circulatia sanguina, favorizeaza vindecarea plagilor si regenerarea tisulara, creste imunitatea.

Practica a dovedit faptul ca ozonoterapia are rezultate bune si in dermatologie (herpes, acnee, eczeme), in medicina interna (hepatita, boala Chron), in neurologie (cefalee, boli neurovasculare), in reumatologie si ortopedie (reumatism articular, hernie de disc, lombosciatica, gonartroza), in angiologie (insuficienta venoasa, ulcer diabetic, ulcer postflebitic).

In oncologie are efecte evidente de limitare a diseminarii tumorale, creste rezistenta organismului si, in special, a ficatului si rinichilor fata de citostatice, reduce oxidarea excesiva tipica neoplaziilor si sporeste puterea sistemului imun de a lupta cu celulele canceroase.

Este o practica din ce in ce mai raspandita, pentru ca se justifica si pe alte considerente – un grad ridicat de aplicabilitate, lipsa efectelor adverse, numar limitat de contraindicatii (hipertiroidism, hipertensiune arteriala peste 160, accident vascular hemoragic), efecte terapeutice rapide. Poate fi aplicata cu succes in tratarea oricarui sindrom dureros.

Amelioreaza circulatia periferica, are efect vasodilatator, regleaza glicemia. Datorita actiunii sale de normalizare a metabolismului, de protejare a vaselor sangvine, ozonoterapia este indicata in tratamentul complicatiilor diabetului zaharat, pentru prevenirea si stoparea imbatranirii tenului si cresterea performantelor fizice si intelectuale.

Se foloseste in preventia si tratarea bolilor degenerative, (Alzheimer, Parkinson), recuperarea dupa un accident vascular cerebral sau orice traumatism al sistemului nervos central, in afectiuni gastrointestinale, in afectiuni hepatice, creste nivelul de detoxifiere al ficatului, restabileste flora intestinala.

Ozonoterapia este o excelenta metoda terapeutica complementara, care nu exclude terapia conventionala a afectiunii tratate, ci se utilizeaza simultan cu aceasta, contribuind sinergic la majorarea efectului terapeutic comun.

*Aceste informatii va sunt puse la dispozitie cu scop informativ. Puteti accesa Site-ul nostru www.med-ozon.ro pentru informatii suplimentare in mod liber si gratuit, fara a va inscrie si fara a va crea un cont.

Ne puteti contacta oricand, echipa MedOzon este mereu alaturi de tine.

Dr. Genes Ciprian
0723.347.654
Receptie :
0356.453.452

Nu uitati sa vizitati pagina noastra de facebook Ozonoterapie Timisoara/Medozon.

Multa sananate!