Timisoara, str. Divizia 9 Cavalerie, nr. 25
Close
Probleme cu genunchii

Probleme cu genunchii?

Descoperă terapiile minim invazive și bucura-te de libertatea de mișcare !

Majoritatea persoanelor întâlnesc în decursul vieţii, măcar o dată, durere la nivelul genunchiului. Durerea la nivelul genunchiului este un simptom frecvent care poate apărea la orice vârstă.

Tratamente efectuate in cadrul clinicii MedOzon Timișoara :

Injecţiile intraarticulare

Sunt indicate în cazuri bine documentate şi au indicaţii precise. Acestea sunt efectuate de către medicul specialist Genes Ciprian in condiţii sterile.

  1. Infiltrații cu ozon:

De ce sa folosim ozonoterapia in gonartroza ? Ozonoterapia este extrem de importanta,pentru ca:

-ozonul restabileste functia articulara prin metode naturale-reface suprafata articulara

-ozonul nu are efecte secundare,

-ozonul nu da dependenta,

-ozonul nu produce rezistenta la tratament.

  1. Infiltrații cu plasma – Terapia PRP  : Principiul de la baza infiltratiilor cu plasma imbogatita cu trombocite (PRP – Platelet-Rich Plasma) in leziunile musculoscheletale consta in administrarea unei plasme care contine o concentratie foarte mare de factori de crestere. Acestia sunt esentiali in procesul de vindecare in urma unor traumatisme la nivelul tendoanelor, ligamentelor, muschilor si articulatiilor.

Infiltrațiile cu plasmă îmbogățită cu trombocite (PRP) și cele cu acid hialuronic sunt proceduri cu eficiență dovedită în tratarea artrozei genunchiului, chiar și în cazurile avansate de boală.

Infiltrațiile cu plasmă, tratamentul fără chimicale pentru articulații.

  1. Infiltrații cu acid hialuronic:

În cazul infiltrațiilor cu acid hialuronic (acid glucuronic și N-acetilglucosmina) efectul este de regenerare dar mai ales de lubrifiere a articulațiilor, de ameliorare rapidă a durerii și de stopare a degradării componentelor articulare, mai ales în cazul artrozei de genunchi (gonartroză). Efectul este pe termen lung, ducand la remedierea durerilor si a edemului, dar si la refacerea lichidului sinovial, stimuland productia proprie de acid hialuronic.

Acidul Hialuronic este un component natural al lichidului sinovial din genunchi. Acest lichid lubrifiaza articulatia, facilitand o miscare fluida, fara frecarea oaselor si actioneaza ca un absorbant al socurilor transmise la nivelul genunchiului.

Procedura poate amâna o perioadă însemnată protezarea chirurgicală a genunchiului, efectele infiltrației durând de la câteva luni, la doi ani.

Un avantaj al injectiilor intraarticulare cu acid hialuronic este acela ca procedura este lipsita de complicatii majore. Cel mai frecvent, pot apare umflarea si disconfortul la nivelul locului injectarii

4. Fizioterapia şi gimnastica medicală

Are rolul de a întării musculatura din jurul genunchiului şi ca urmare să ofere o stabilitate şi o funcţie mecanică mai bună a articulaţiei.

 

Pentru mai multe informații nu ezitați sa ne contactați.
Dr. Genes Ciprian
0723.347.654
Receptie : 0356.453.452
Mail: genesciprian@yahoo.com
#ozonoterapie #sanatate #frumusete #drgenesciprian #clinicamedozon #timisoara

Ai grija de sănătatea ta !