Timisoara, str. Divizia 9 Cavalerie, nr. 25
Close

Terapia cu PRP („Platelet Rich Plasma” sau Plasma Imbogatita cu Plachete Sangvine) este una din cele mai noi proceduri folosite in medicina si chirurgia estetica pentru regenerarea pielii. Consacrata deja sub denumirea de „Liftingul vampirilor”, procedura presupune recoltarea unei mici cantitati din sangele pacientului intr-o eprubeta speciala, care apoi este centrifugata. In final se extrage fractia activata de placute sangvine, alaturi de factori de crestere si regenerare tisulara.

Tratamentul este ideal pentru: intinerirea si regenerarea pielii, diminuarea ridurilor fine, umplerea ridurilor profunde, augmentarea buzelor, refacerea fermitatii si imbunatatirea aspectului gatului, decolteului, mainilor. De asemenea este una dintre putinele terapii cu efecte spectaculoase pentru ridurile din jurul ochilor si celor din jurul gurii. Injectarea PRP se poate aplica cu succes si in rezolvarea cicatricilor postacnee, a cicatricilor postinterventii chirurgicale, posttraumatisme, a vergeturilor recente sau a plagilor cronice, pentru a grabi vindecarea.

Pentru un rezultat optim se efectueaza 4 sedinte cate una pe saptamana.

Avantajele metodei:

– tratamentul se face cu anestezie locala
– nu necesita timp de recuperare
– produsul injectabil este complet natural si sigur, nu produce alergii sau reactii secundare din partea organismului (fiind un produs propriu)
– se poate asocia si cu alte proceduri estetice, inclusiv in combinatie cu propria grasime, pentru refacerea volumelor fetei.
– costuri acceptabile.

Dezavantajul metodei: disconfortul unei mici recoltari sangvine.

BIOREGENERAREA CU EXTRACTE AUTOLOGE DE PLASMA SI TROMBOCITE ( HORMONI DE CRESTERE SI CELULE STEM) TEHNICA VIITORULUI DE REINTINERIRE SI REMODELAJ

APLICARE – FACIAL SI CORPORAL – ( TEHNICA REGEN- LAB, ELVETIA )

In procesul de imbatranire se pierde 16% din capacitatea de a sintetiza a hormonilor de crestere pentru fiecare 10 ani de viata traiti si dispare 10% din continutul de acid hialuronic.

Bioregenerarea cu extracte autologe de plasma si trombocite este o tehnica de mare rafinament, care utilizeaza mecanismele proprii ale organismului pentru a se regenera, pe care insa le dirijam in functie de scopul pe care noi il urmarim, acela de reintinerire.

La baza acestei tehnici stau hormonii de crestere (peste 60) pe care ii avem depozitati, in structuri preformate, in sangele periferic si celulele stem adulte periferice.

Dupa recoltarea unei cantitati de sange periferic, din acesta se obtin cantitati suficiente de plasma imbogatita in hormoni de crestere si celule stem, care vor fi injectate dupa tehnicile medicinei estetice in zonele in care dorim sa obtinem bioregenerarea cu intinerirea pielii.

Aceste extracte contin peste 60 de factori de crestere si control tisular , dintre care cei mai importanti sunt:

– PDGF( Platelet Derived Growth Factor) care controleaza replicarea si proliferarea fibroblastilor si keratinocitelor, augmenteaza sinteza de colagen si elastina, produce angiogeneza si vascularizatie, produce chemoatractie pentru macrofage si fibroblaste;
– TGF alpha si beta ( Transforming Growth Factor) care induce formarea de tesut de sustinere ( collagen) si stimuleaza proliferarea si migratia celulara;
– ILGF ( Insulin-Like Growth Factor) care controleaza proliferarea si migrarea celulara;
– EGF ( Epidermal Growth Factor ) responsabil cu difersntierea celulara, reepitelizare si angiogeneza;
– BFGF ( Basic Fibroblast Growth Factor)
– VEGF ( Vascular Endothelial Growyh Factor)
– HGF ( Hepatocyte Growth Factor) , toti fiind responsabili in ultima instanta de diferentierea celulara, reepitelizare, migratia celulara si angiogeneza.

Un rol deosebit joaca in procesul bioregenerarii prin hormoni de crestere si celule stem din sangele periferic si celulele stem multipotente existente in muschii arectori ai firului de par, celule care vor fi recrutate si instruite functional de hormonii de crestere endogeni reinjectati.

Siguranta utilizarii metodei pe termen scurt si lung este foarte buna, folosindu-se o metoda pe care natura insasi a brevetat-o si o utilizeaza de cand exista viata.

Indicatiile Bioregenerarii cu extracte autologe de plasma imbogatita:

1 – Reintinerirea faciala cu remodelarea ovaluluio fetei
2 – Stergerea ridurilor
3 – Reintinerirea pielii de pe corp ( decolteu, dosul mainilor, gat, etc.
4 – Regenerarea parului ( cu conditia existentei unui numar de ebose de radacini de par ( foliculi pilosi)
5 – Terapia vergeturilor
6 – Terapia plagilor atone
7 – Terapia cicatricilor