Timisoara, str. Divizia 9 Cavalerie, nr. 25
Close

Super-eroii din viata noastra de zi cu zi!

Oxigenoterapia hiperbara si Ozonoterapia pentru vindecarea ranilor!

Ranile au nevoie de oxigen pentru a se vindeca natural, iar oxigenoterapia hiperbara si Ozonoterapia au fost utilizate cu succes ca tratamente complementare pentru vindecarea ranilor.

Oxigenul si ozonul joaca un rol vital in vindecarea ranilor

Ranile au nevoie de oxigen pentru a se vindeca natural, iar oxigenoterapia hiperbara si Ozonoterapia au fost utilizate cu succes ca tratamente complementare pentru vindecarea ranilor. Avand in vedere cercetarile in numar tot mai mare cu privire la beneficiile HBOT pentru diferite tipuri de rani, oxigenoterapia poate fi considerata o parte importanta din strategia medicala pentru grabirea vindecarii si procesului de recuperare.

Tratarea ranilor produse in urma arsurilor termice

Vindecarea si inchiderea unei rani produse in urma unei arsuri este principala grija a unui medic care trateaza pacienti cu leziuni cauzate de arsuri. Efectul primar al arsurilor termice este distrugerea pielii si afectarea capacitatilor musculoscheletale, in functie de gravitatea arsurii. S-a demonstrat ca efectele pozitive ale oxigenoterapiei hiperbare si ozonoterapiei sunt:

  • Reducerea formarii edemelor post-arsuri datorita vasoconstrictiei hiperoxice
  • Stimularea neoangiogenezei, crearea de noi vase de sange
  • Cresterea numarului de foliculi activi regeneratori
  • Sporirea regenerarii epiteliale

Tratament adjuvant pentru vindecarea ranilor produse in urma arsurilor

Ranile si arsurile sunt zone lezate care necesita tratare continua pentru a ajunge la vindecare cu cicatrici minime. Utilizata ca tratament complementar, oxigenoterapia hiperbara poate ajuta la scaderea mortalitatii si reducerea nevoii de operatii pentru pacientii cu arsuri usoare pana la grave.

Oxigenoterapia hiperbara este foarte eficienta in tratarea emboliei, intoxicarii cu monoxid de carbon, leziunilor cauzate de strivire cu ischemie traumatica acuta, infiltrarii bacteriene a ranilor necrotice si problemelor complementare care afecteaza pielea, tesuturile si oasele.

Oxigenoterapia hiperbara stimuleaza oxigenarea tesuturilor si ajuta oxigenul sa ajunga in zonele perfierice ale ranilor ischemice pentru a activa angiogeneza si vindecarea ranilor.

Oxigenoterapia hiperbara este la fel de naturala ca respiratia

Oxigenoterapia este una dintre cele mai puternice si 100% naturale naturale metode de a reduce inflamatia, accelera vindecarea ranilor si optimiza atat performantele fizice, cat si cele mentale.

Ce este mai exact o rana?

O rana este o perturbare a continuitatii structurilor de tesut intacte, cel mai adesea asociata cu pierderea substantei. Deteriorarea poate fi rezultatul influentelor mecanice, termice, fizice, chirurgicale sau chimice. O ulceratie este un defect local, sau o excavatie a suprafetei organului sau tesutului, produsa de tesutul necrotic inflamator sau umed. Rana cutanata este descrisa ca o ulceratie daca exista o pierdere focala a dermei si a epidermei.

HBOT si Ozonoterapia  sunt  tratamentw foarte eficient pentru ingrijirea ranilor

Oxigenul hiperbar (HBO) si ozonul promoveaza vindecarea ranilor contracarand hipoxia tesuturilor si este un adjuvant de valoare in tratarea ranilor ischemice, infectate si care nu se vindeca. Aplicatiile importante includ ulceratiile piciorului diabetic. In chirurgia plastica, tratamentul hiperbar al ranilor imbunatateste supravietuirea grefelor si lambourilor de piele.

Utilizarea oxigenului suplimentar in tratamentul de ingrijire a ranilor este recomandata tuturor pacientilor cu risc ridicat de infectie care fie sunt supusi unei interventii chirurgicale, fie se recupereaza in urma unei interventii chirurgicale.

Rezultate excelente in tratamentul ranilor

O lipsa de oxigenare a sangelui poate conduce la vindecarea lenta a ranilor. Oxigenoterapia hiperbara necesita expunerea organismului la oxigen pur in interiorul unei camere specializate la o presiune mai mare decat cea normala pentru a facilita absorbtia de oxigen in fluxul nostru de sange.

Procedura ajuta persoanele sa experimenteze o gura de aer proaspat in tratarea ranilor carora le ia mult timp sa se vindece, inclusiv ranilor care nu se vindeca.

  • Leziuni de radiatie intarziate
  • Infectii ale tesutului moale
  • Arsuri termice
  • Grefe si lambouri de piele
  • Leziuni in urma strivirii
  • Rani legate de diabet

Oxigenoterapia si Ozonoterapia pentru stimularea angiogenezei pentru ranile care nu se vindeca

Exista anumite rani care nu reusesc sa se vindece intr-un timp rezonabil, precum ulceratiile de picior diabetic sau alte ulceratii de insuficienta vasculara. Oxigenoterapia hiperbara poate aborda multi dintre factorii care conduc la recuperarea ranilor utilizand mecanisme de actiune eficiente, precum imbunatatirea angiogenezei, procesul fiziologic care ajuta la formarea noilor vase de sange din vasele existente anterior.

Avand in vedere ca imbunatatirea proliferarii fibroblastelor si biosinteza colagenului depind de oxigen, tratamentul ranilor in interiorul camerei hiperbare s-a dovedit a avea foarte mult succes in stimularea neovascularizarii (sau angiogenezei), inclusiv a altor factori de crestere implicati in procesul de vindecare a ranilor, precum factorul de crestere a endoteliului vascular.

Include oxigenoterapia si Ozonoterapia in strategia ta de tratare a ranilor

Vindecarea ranilor este un proces complex cu etiologie multifactoriala, si totusi este de multe ori tipic faptul ca ranile sunt hipoxice, regiunea corpului este privata de o alimentare adecvata cu oxigen la nivelul tesuturilor. Ulceratiile membrelor inferioare, precum piciorul diabetic, pot fi considerate rani care nu se vindeca, iar medicina hiperbara joaca un rol vital in recuperarea acestora.

Grefe si lambouri de piele

Grefele de piele sunt straturi subtiri de piele transplantate de chirurgi pentru a acoperi ranile extensive sau traumele pentru a imbunatati functia si aspectul unei anumite zone a corpului. In cele mai multe cazuri, grefele si lambourile de piele sunt bine acceptate de organism si se vindeca in mod natural. Exista anumiti factori care compromit grefele si lambourile, in principal hipoxia si circulatia deteriorata.

Rani traumatice

In cazul ranilor traumatice, studiile indica faptul ca oxigenoterapia hiperbara este recomandata imediat dupa interventia chirurgicala cu debridare, repararea tesuturilor moi si stabilizarea osoasa, unde este cazul. Un numar de sedinte in interiorul camerei hiperbare pentru ingrijirea ranilor, poate impiedica expansiunea necrozei ischemice, reduce edemul, controla infectiile si facilita vindecarea.

Impreuna cu tehnicile traditionale de vindecare a ranilor, precum indepartarea medicala a tesutului deteriorat sau tratamentul cu antibiotice, oxigenoterapia si Ozonoterapia se pot dovedi foarte eficiente ipentru vindecarea ranilor.

Tesuturile necesita oxigen pentru a functiona sanatoasa

Unul dintre principalele beneficii ale oxigenoterapiei hiperbare pentru rani este imbunatatirea oxigenarii zonelor afectate pentru a imbunatati sinteza de fibroblaste si colagen pentru a sustine angiogeneza si imbunatati functia leucocitelor. O imbunatatire a microcirculatiei este efectul direct al aportului mai mare de oxigen care conduce, de asemenea, la reducerea edemului si leziunilor de reperfuzie.

HBOT are o importanta capitala pentru vindecarea ranilor. Aportul crescut de oxigen satisface nevoile crescute de oxigen ale ranii care se vindeca.

Indiferent de etiologie, un numitor comun al ranilor care nu se vindeca este hipoxia tesuturilor. Procedurile chirurgicale traditionale nu au rezolvat problema ranilor care nu se vindeca si doctorii care trateaza ranile trebuie sa dezvolte strategii medicale care abordeaza toti factorii si procedurile de ingrijire a ranilor.

Presiunile ridicate sunt necesare pentru oxigenarea centrului hipoxic al ranilor cronice care nu se vindeca. Corectia intermitenta a hipoxiei utilizand oxigenoterapia ranilor sporeste replicarea fibroblastelor si productia de colagen.

Un specialist in tratamentul ranilor poate confirma faptul ca cresterea tensiunii oxigenului in rana sporeste capacitatea leucocitelor de a omori bacteriile patogenice. Aportul crescut de oxigen satisface nevoile crescute de oxigen ale ranii care se vindeca. Oxigenul administrat la o presiune de 1 – 2 ATA promoveaza viteza de epitelizare a ranilor ischemice. Efectul esential al suplimentarii oxigenului este angiogeneza care contribuie la o proliferare celulara crescuta, ceea ce face ca ingrijirea hiperbara a ranilor sa fie esentiala ca tratament auxiliar pentru repararea deteriorarii tesuturilor.

Important!

Textele de pe acesta pagina sunt pur informative si nu inlocuiesc consultul medical.

Pentru mai multe informații nu ezitați sa ne contactați, echipa MedOzon este mereu alături de tine!

Dr. Genes Ciprian

0723.347.654

Receptie:

0356.453.452

Nu uitati sa vizitati pagina noastra de facebook Ozonoterapie Timisoara/Medozon.

Multa sananate!