Timisoara, str. Divizia 9 Cavalerie, nr. 25
Close
Apa ozonizata

APA OZONIZATA

Pentru ozonizare se recomanda folosirea apei distilate. Apa de calitate proasta reduce concentratia ceruta, accelereaza descompunerea ozonului.

Apa ozonata este folosita pe scara larga in medicina. In gastroenterologie este indicate per os pentru gastrita, esofagita, boala ulceroasa, colecistita cronica. Pentru colita, proctita, fistula anala, si in primul rand dupa interventii chirurgicale in zona anala este recomandata folosirea clismelor si irigatiilor rectale cu apa ozonata.

Apa proaspat preparata (sau sau solutie salina fiziologica) cu o cantitate mare de oxigen activ este inalt eficienta ca dezinfectant pentru spalarea uretrei, vezicii urinare, abdomenului la fel ca si pentru spalaturi vaginale. In tratarea afectiunilor ENT este folosit pentru gargara a gatului, spalarea sinusurilor paranazale si pentru inhalatii. Apa ozonata este larg folosita I stomatoligie: in stomatite, paradontoza, dupa extractii dentare, pentru tratamentul ranilor infectate ale tesuturilor moi, pentru dezinfectia generala a cavitatii bucale inainte de procedurile chirurgicale.
Recomandam folosirea apei ozonate imediat dupa producerea ei. Apa distilata ozonata proaspat preparata poate fi depozitata pentru aproximativ o ora.

APLICATIILE BALNEOTERAPEUTICE ALE OZONULUI (BAI CU APA OZONATA)

Apa, in particular apa calda minerala, ajuta la imbunatatirea proceselor difuze epiteliale, si de asemenea tisulare, astfel incat sangele si sistemul limfatic nu numai ca primesc ozon si oxigen, ci si substante minerale. Efectul ozonului de a stimula circulatia sanguina la fel ca si efectul vasodilatator, antiinflamator si bactericid fac ca folosirea bailor minerale ozonate sa fie benefice in mod principal pentru dereglari ale circulatiei sanguine, greutate in picioare, eczema, ulcere, rani suprainfectate.