In cardiologie, ozonoterapia se foloseste cu succes in caz de:
- hipertonie arteriala;
- afectare aterosclerotica a vaselor sangvine;
- boala ischemica;
- dereglari de ritm cardiac;
- endarterita obliteranta;
- endo- si miocardita infectioasa;
- boala varicoasa a membrelor inferioare.
Ozonoterapia in tratamentul bolilor SISTEMULUI CARDIOVASCULAR:
- Cele mai raspandite maladii sunt boala ischemica a cordului, ateroscleroza vaselor inimii si creierului, hipertonia arteriala. Aceste boli se caracterizeaza prin tulburari ale circulatiei sangelui in vasele creierului si inimii, ca rezultat dezvoltandu-se hipoxia (insuficienta de oxigen).
- Unicitatea ozonoterapiei consta in faptul ca ea permite livrarea oxigenului spre organele si tesuturile care sufera de cel mai mare deficit. Un astfel de efect nu poate fi asigurat de nici un preparat medicamentos. In plus, atomii de oxigen se incorporeaza in eritrocite, ceea ce asigura o imbunatatire a asigurarii cu oxigen pe termen lung.
- Ozonul imbunatateste proprietatile reologice ale sangelui, fluidizandu-l,are actiune vasodilatatoare, contribuie la imbunatatirea functiei de pompare a inimii, astfel stabilizand tensiunea si imbunatatind circulatia sangvina. Aceste calitati ale ozonului sunt folosite pentru a completa eficient tratamentul bolii hipertonice.
In tratamentul bolii ischemice a inimii deosebit de importante sunt proprietatile ozonoterapiei de a dilata vasele de sange care alimenteaza tesuturile cordului, de a avea o actiune oxigeneratoare, de a imbunatati fluxul spre inima a sangelui imbogatit cu oxigen si substante nutritive.
- Ozonul imbunatateste circulatia sangvina in muschiul cordului, contribuind la intensificarea metabolismului si la restabilirea structurilor afectate, care raspund pentru contractilitatea inimii. Datorita acestui fapt ozonoterapia este eficienta in tratamentul aritmiei.
- Pe langa toate acestea, ozonoterapia activizeaza procesele de detoxifiere, contribuie la inhibarea actiunii toxinelor interioare si exterioare.
Ozonul imbunatateste circulatia sangvina in muschiul cordului, contribuind la intensificarea metabolismului gazos si la restabilirea structurilor afectate, care raspund pentru contractilitatea inimii. Datorita acestui fapt ozonoterapia este eficienta in tratamentul aritmiei.
Pe langa toate acestea, ozonoterapia activizeaza procesele de detoxifiere, contribuie la inhibarea actiunii toxinelor interioare si exterioare.
Trebuie mentionat ca bolile sistemului cardiovascular se intalnesc mai des la persoanele de varsta inaintata. Ozonoterapia este o metoda complementara de tratament perfecta pentru aceasta categorie de pacienti. Ea permite cresterea rezistentei la efort fizic, usurarea evolutiei si stabilizarea bolilor cronice si imbunatatirea semnificativa a calitatii vietii.