Hipertermia (termoterapia)

Bolnavii de cancer au posibilitatea sa faca tratament prin HIPERTERMIE (sau TERMOTERAPIE) si la Timisoara la clinica MedOzon fara a mai fi nevoiti sa cheltuiasca sume mari de bani in Spania, Germania sau Italia.

La Timisoara la clinica MedOzon functioneaza de un an de zile unul din putine aparate de hipertermie din tara unde bolnavii cu cancer de san, ficat, colon, ovar pot beneficia de acest tratament.

Un tip de tratament in care tesutul organismul este expus la temperaturi ridicate pentru a deteriora si distruge celulele canceroase, sau in cazul terapiei conventionale, pentru a face celulele canceroase mai sensibile la efectele radiatiilor si anumite medicamente anticanceroase.

Tratamentul hipertermie locala (termic aplicat la o zona foarte mica, cum ar fi o tumora) este o metoda bine cunoscuta de tratamentul cancerului cu un principiu de baza simplu: Daca o crestere a temperaturii la 106 ° F poate fi obtinuta timp de o ora intr-o tumoare cancer, celulele canceroase sunt distruse. Zona poate fi incalzita la exterior cu undele de inalta frecventa care vizeaza o tumoare de la un dispozitiv afara corpului. Ultrasunete pot fi concentrate mai usor decat alte modalitati de energie, si pot fi aplicate tumorilor localizate la 8 cm de piele(aprox. 3 inch) in organism. Aceasta permite tratamentul tumorilor de neatins prin alte modalitati externe.

incalzirea intregului corp este utilizata pentru a trata cancerul metastatic, care sa raspandit pe tot corpul. Aceasta poate fi realizata folosind bai cu apa calda , sauna , paturi de apa calda, ceara fierbinte, paturi electrice, sau camere termice (similar cu incubatoare de mari dimensiuni).

Caldura poate fi si de o febra creata si controlata cu atentie sau de hipertermie livrata cu microunde, frecvente radio sau cu ultrasunete – tot mai mult folosite ca un tratament de cancer.

Termoterapia sau terapia prin hipertermie este o tehnica medicala care consta in incalzirea locala a tesuturilor cu scop terapeutic in tratarea cancerului.

De ce sa alegi TERMOTERAPIA sau Hipertermia ca metoda de tratament?

Pentru cei care se lupta cu orice fel de cancer, este vital sa fie analizat fiecare posibil avantaj care ar putea fi folosit pentru distrugerea si slabirea celulelor canceroase. Este important de tinut minte ca daca un tratament nu apeleaza la radiatii sau substante chimice toxice nu inseamna ca nu este eficient. De fapt, uneori poate fi chiar mai eficient, in special daca este combinat cu alte tratamente pentru cancer.

  • Hipertermia se utilizeaza in paralel cu tratamentele conventionale.
  • Termoterapia sau Hipertermia se bazeaza pe faptul ca celulele tumorale, fiind anormale si dezorganizate, nu pot suporta caldura in aceeasi masura ca celulele normale. Drept rezultat, cand tratamentele hipertermice sunt administrate, celulele canceroase sunt slabite sau chiar distruse, in timp ce in jurul lor celulele sanatoase raman neafectate.