Timisoara, str. Divizia 9 Cavalerie, nr. 25
Close
Neurologie

Ozonoterapia este o tehnica medicala de tratament, efectuata de medicii antrenati in acest domeniu, in cadrul careia medicamentul utilizat este OZONUL MEDICAL.

Ozonoterapia si Afectiunile Neurodegenerative

Ozonul are actiune benefica pe bolile neurodegenerative precum:
* Alzheimer
* Parkinson
* scleroza multipla
* scleroza amiotrofica
* recuperare dupa accident vascular cerebral
* recuperare dupa traumatisme cerebrale.

Afectiuni tratate prin ozonoterapie :

• Sechele accident vascular cerebral
• Boala Parkinson
• Astenie
• Depresie
• Scleroza multipla
• Boala Alzheimer
• Migrene
• Nevralgii
• Boala Lyme (determinata de muscatura de capusa)
• Cefalee in casca

Terapia cu ozon pentru reabilitarea pacientilor cu atac ischemci cerebral

Perspectivele terapiei cu ozon pentru recuperarea pacientilor cu atac ischemic cerebral sunt de asemenea conectate cu efectele imunomodulatoare ale ozonului, actiunea sa corectiva nespecifica asupra proceselor de autoimunizare. Investigatiile clinice efectuate au confirmat presupunerile in legatura cu influenta multifatetata a terapiei cu ozon asupra rezultatelor infarctlui cerebral.

Cel mai eficient tratament de recuperare care include ozonul in perioada acuta are cu siguranta urmatoarele motive:

  • in primul rand, potentialul de adaptare a creierului, este mai puternic in primele cateva saptamani dupa atacul ischemic cerebral;
  • in al doilea terapiei cu ozon in aceasta perioada de infarct cerebral conectata cu corectarea imediata a proceselor neuro- si hemodinamice ale creierului.

Terapia cu ozon pentru formele cronice de insuficienta cerebrovasculara (encefalopatia discirculatorie)

Starea generala de bine a fost observata practic la toti pacuentii dupa primele tratamente cu ozon. Aceasta s-a manifestat sub forma unei „cresteri de energie”, „cresterea activitatii”, „luciditatea gandirii”, o scadere considerabila a intensitatii si duratei cefaleei, vertijului, somnolentei si oboselii. Dupa toate, a fost observata scaderea tulburarilor emotionale si afective, manifestarea unei atentii crescute pentru mediul inconjurator.

Terapia cu ozon a migrenei

Terapia cu ozon a neuropatiei compresiv ischemice

Rezultate clinice pozitive au fost obtinute in 85% din cazuri cu terapia cu ozon sub forma unei scaderi semnificative a simptomelor, normalizarea rezultatelor testelor de provocare, imbunatatirea sensibilitatii zonei de inervatie a nervului afectat. Datorita scaderii considerabile sau disparitiei paresteziei nocturne a mainilor dupa cursul terapiei cu ozon, se ajunge la normalizarea somnului de noapte, imbunatatirea starii generale, cresterea capacitatii de munca.
Ozonul folosit in doze terapeutice scade moderat coagularea sangelui prin schimbarea valorilor coagulogramei pana la valoarea inferioara a normalului, in particular in cazurile unei tendinte initiale de hipercoagulabilitate. Acest lucru poate ajuta scaderea sau prevenirea coagularii intravsculare a sangelui, in particular in cazul stagnarii sangelui venos si a ischemiei.

Terapia cu ozon a manifestarilor neurologice ale osteocondrozei