Timisoara, str. Divizia 9 Cavalerie, nr. 25
Close
ORL (rinite, sinuzite, faringite, otite)

Rinitele

Rinita este inflamatia foselor nazale si se manifesta prin nas infundat, secretii nazale (rinoree). Ea poate fi:

  • Rinita virotica – evolutia dureaza cca. 7 zile si apare in cadrul virozelor respiratorii;
  • Rinita alergica – este determinata de o reactie a sistemului imunitar, fata de o substanta straina (praf de casa, mucegaiuri, polen, pene, par animale, plante etc.). Ea se manifesta prin stranut, nas infundat, rinoree, lacrimare, ochi rosii.
  • Rinita atrofica – apare atunci cand mucoasa nazala se atrofiaza si se produce uscarea cavitatii nazale. De obicei apare la persoane care au avut interventii chirurgicale la nivelul sinusurilor si in infectii bacteriene prelungite (streptococ, stafilococ). Rinita atrofica poate duce la pierderea mirosului.
  • Rinita vasomotorie – este o forma de rinita cronica si se datoreaza unei circulatii deficitare la nivelul foselor nazale,determinata de variatii de temperatura.

Sinuzitele

Sinuzita reprezinta inflamatia mucoasei sinusurilor. Se poate manifesta prin dureri de cap, presiune la nivelul ochilor, nasului, obrajilor, secretii nazale cu respiratie urat mirositoare, febra.

Sinusurile sunt cavitati ce contin aer si produce rezonanta in momentul vorbirii.
Sinuzita este produsa de virusi alergeni,microbi. Cavitatile sinusului,comunica cu cavitatea nazala prin conducte, care datorita inflamatiei se obstrueaza,secretia devine mai groasa si nu mai dreneaza.

Otitele

Otitele sunt afectiuni inflamatorii ale urechii si pot afecta urechea externa ,urechea medie si urechea interna.Este produsa de stafilococi,ciuperci. Otita conductului auditiv extern se manifesta prin durere, senzatie de presiune,secretie purulenta la nivelul urechii.

Datorita proprietatilor antiseptice,antiinflamatorii,antivirale,antimicotice si trofice tisulare,ozonoterapia este folosita in patologia acuta si cronica in afectiunile ORL.

Ozonoterapia este individualizata fiecarui pacient.Simptomele se amelioreaza dupa primele sedinte.

Ozonul, izvor de sanatate!