Timisoara, str. Divizia 9 Cavalerie, nr. 25
Close
Reumatologie

In cazul afectiuniilor reumatologice, precum artroze (coxartroze, gonartroze, spondiloartroze, artroze ale articulatiilor mici), discopatii, hernia de disc vertebral, afectiuni inflamatorii ale articulatiilor, tendinite, bursite, fibromialgii sau contracturi musculare eficienta terapeutica ridicata se datoreaza actiunii antiinflamatorii, antialgice, miorelaxante si de refacere a functiei articulare si actiunii reparatorie asupra terminatiilor nervoase periferice.

Ozonoterapia actioneaza perfect asupra cauzelor afectiuniilor reumatice.

Printre principalele efecte benefice ale ozonului se numara: oxigenarea masiva a tesuturilor afectate de inflamatie si durere, intensificarea circulatiei sangvine si eliminarea rezidurilor metabolice si a toxinelor din articulatiile aflate in suferinta, blocarea secretiei substantelor care autointretin inflamatia si durerea, actiune imunomodulatorie asupra intreg organismului, stimularea mecanismelor reparatorii in organism, actiunea miorelaxanta si prin aceasta cresterea mobilitatii articulare si ameliorarea functiei acestora.

Ozonul te poate face sa uiti de durere!

in tratamentul lombalgiilor amestecul de oxigen-ozon actioneaza asupra verigilor principale din „cercul vicios” al fiziopatologiei durerii de spate. Efectul terapeutic se obtine prin urmatoarele mecanisme:

– actiunea antiinflamatorie a ozonului se explica prin capacitatea lui de a bloca secretia substantelor (mediatorilor) care intretin inflamatia in tesuturi;
– ozonul produce o oxigenare tisulara masiva fiind cunoscut faptul ca durerea apare in tesuturile hipooxigenate.

Oxigenarea la randul sau intensifica procesele metabolice din tesuturile afectate si stimuleaza eliminarea produsilori metabolici intermediari care stimuleaza receptorii durerosi:

– din punct de vedere electrofiziologic ozonul este un antagonist natural al durerii. Prin eliberarea formelor active de oxigen se reechilibreaza raportul cation-anionionic din membrana celulara;
– ozonul inhiba activitatea enzimelor catabolice din tesutul cartilaginos al discului intervertebral in cazul conflictelor disco-radiculare;
– ozonul stimuleaza mecanismele reparatorii din tesuturi prin activarea fibroblastilor – celule ale tesutului conjunctiv care participa la sinteza colagenului;
– actiune modulatorie asupra sistemelor pro- si antioxidante din organism;
– ameliorarea circulatiei sangvine periferice prin cresterea microcirculatiei, fluidificarii sangelui, a elasticitatii eritrocitelor;
– actiune miorelaxanta.

Programul terapeutic in tratamentul durerilor lombare prin ozonoterapie este extrem de simplu, bine tolerat si in functie de starea si problemele pacientului consta in:

  • Infiltratii locale;
  • Infiltratii intramusculare;
    • – Infiltratii in punctele dureroase si in punctele de acupunctura;
  • Insuflatii rectale;
  • Autohemoterapie;
  • Ozonul este un antagonist natural al durerii. Prin eliberarea formelor active de oxigen se reechilibreaza raportul cation-anionionic din membrana celulara.

In total se fac 10 sedinte de ozonoterapie la interval de 1-2 zile cu repetarea curelor terapeutice peste 3-6 luni.

Pacientii tratati prin ozonoterapie constata rapid o diminuare efectiva a sindromului dureros, o reducere a contracturii musculare paravertebrale si cresterea mobilitatii coloanei vertebrale, stare generala de bine, ibunatatirea somnului nocturn.

Aceasta la rindul sau, in marea majoritate de cazuri duce la scaderea substantiala a consumului abuziv de medicamente (antiinflamatoare, calmante, antidepresive etc.) si a reactiilor adverse provocate de acestea. Se poate spune ca ozonoterapia imbunatateste calitatea vietii celor care sufera de dureri lombare. in unele cazuri pot fi evitate interventiile chirurgicale.

In astfel de conditii ozonoterapia poate fi o sansa in plus pentru cei care sufera de dureri lombare dar si dureri de spate in general.

Aplicarea ozonului sub forma gazoasa in vederea diminuarii durerii cauzate de herniile de disc este o forma de tratament utilizata pe scara larga in lume. Metoda presupune fie injectarea unei cantitati reduse de amestec gazos ozon-oxigen direct in spatiul intervertebrar corespunzator herniei discale, fie, indirect, injectarea amestecului la nivelul muschilor paravertebrali corespunzatori metamerelor discului herniat. Ambele proceduri, aplicate la peste un milion de pacienti, au inregistrat o rata de succes de 80%.

Trateaza hernia fara OPERATIE!

Clinica MedOzon este dotata cu aparatura de ultima generatie si echipamente profesionale. Personalul medical pus la dispozitie pentru rezolvarea problemelor dumneavoastra este unul ce detine o experienta vasta in tratarea bolilor.

Medicul specialist Genes Ciprian este deschis comunicarii cu pacientii si stabileste alaturi de dumneavoastra dezvoltarea unei strategii terapeutice optime in functie de asteptarile si starea dumneavoastra de sanatate.

Sistemele noastre de evaluare si experienta in domeniu ne ajuta sa oferim mereu pacientilor nostri cele mai bune solutii personalizate si cea mai buna executie a tratamentelor, conform protocoalelor unice.

In incheiere trebuie mentionat faptul ca ozonoterapia nu este un panaceu si nu poate rezolva de una singura problema durerilor. Este nevoie de implicarea pacientului in procesul terapeutic.

– Trebuie revazut modul de viata.
– Trebuie sa se duca o lupta intensa cu excesul ponderal, obezitatea.
– Trebuie sa se acorde o mare atentie exercitiului fizic
– Este importanta diminuarea si eliminarea stresului cotidian.

Medicul specialist va fi totdeauna alaturi de pacient si va veni cu recomandari si sfaturi din domeniul kinetoterapiei, apifitoterapiei, recomandari nutritionale, recomandari care tin de igiena coloanei vertebrale.
in astfel de conditii ozonoterapie poate fi o sansa in plus pentru cei care sufera de dureri lombare dar si dureri de spate in general.

Ozonul, izvor de sanatate!