Timisoara, str. Divizia 9 Cavalerie, nr. 25
Close
Urologie

APLICATIILE OZONULUI IN UROLOGIE

10 ani de experienta vorbesc despre folosirea terapie cu ozon in urologie si andrologie.

-Terapia cu ozon in cistita si cistopielonefrita

-Terapia cu ozon in insuficienta renala (nefrism)

Terapia cu ozon in tratarea pacientilor cu insuficienta renala este incredibil de eficienta ca metoda de detoxifiere si imunomodulare.

-Terapia cu ozon in bolile transmisibile sexual

Luand in considerare rolul foarte important al scaderii generale a imunitatii si activarii proceselor de peroxidare lipidica in geneza bolilor infectioase – inflamatorii ale uretrei, rezultatele pozitive obtinute ale terapiei au oferit pacientilor cu aceasta patologie, metode relativ simple si la costuri rezonabile ale terapiei cu ozon la fel ca si abesenta complicatiilor dupa aplicarea ei permit sa tragem o concluzie ca terapia cu ozon ar trebui inclusa in complexul tratamentelor infectiei urogenoitale ca si metoda imunostimulatoare ce inhiba procesele de peroxidare lipidica si activeaza mecanismele antioxidante ale organismului.

-Terapia cu ozon in prostatita cronica

Noua metoda de tratament a prostatitei cronice ofera un efect simultan transuretral si transrectal asupra prostatei. Pentru optimizarea drenajului secretiei prostatice stagnante si administrarea unui efect terapeutic optim al ozonului metoda asigura introducerea transrectala de amestec gazos ozon/oxigen cu masarea simultana a prostatei. Ca agent de masaj este ampula rectala fluctuanta datorita umplerii ei partiale cu amestecul gazos ozon/oxigen.

Alaturi de efectul mecanic asupra prostatei prin umplerea partiala a ampulei rectale cu amestec gazos se asigura absorbtia optima a ozonului si efectul sistemic al acestui agent terapeutic. Sincronismul frecventei umplerii ampulei rectale si pulsul pacientului permite cel mai bun mod de normalizare a microcirculatiei prostatice si asigura absorbtia maxima a ozonului ca agent terapeutic.