Vitamina C perfuzabila

Vitamina C in tratarea cancerului

Vitamina C este un micronutrient esential, fara de care nu putem sa traim o viata sanatoasa . Vitamina C apartine vitaminelor solubile in apa. Nu poate fi produsa de corp si nici nu poate fi stocata in corp. Este consumata rapid, iar un exces este eliminat din corp imediat. Este recomandabil consumul de vitamina C zilnic in alimentatie. Omenii bolnavi de cancer sufera adesea datorita chimioterapiei de lipsa poftei de mancare ori din cauza consumului de energie prin deficitul de vitamina C.

Oamenii de stiinta americani sustin ca vindecarea cancerului s-ar putea obtine prin injectii intravenoase cu vitamina C, in combinatie cu metoda clasica a chimioterapiei si a altor terapii complementare.

Mai mult, terapia cu de doze mari de vitamina C se poate aplica si ca tratament suplimentar inainte sau dupa operatie. Un astfel de tratament imbunatateste starea generala a pacientului si ajuta la vindecarea ranilor postoperatorii precum reduce si riscul aparitiei complicatiilor postoperatorii. Tratamentul preoperatoriu trebuie aplicat preferabil cu 4-5 zile inainte de operatie.

Efecte

S-a observat ca pacientii care au primit o megadoza de vitamina C pe cale intravenoasa, alaturi de chimioterapie, au prezentat mai putine efecte daunatoare ale tratemantului. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca intoducerea intravenoasa a vitaminei C in organism poate omora celulele canceroase fara ca pacientul sa dezvolte o toxicitate notabila sau schimbari patologice in splina, rinichi sau ficat.

Terapie

Tratamentul cu vitamina C in doze mari este aplicata in tarile vestice, precum Germania inca de la sfarsitul anilor 1980. Odata cu publicarea rezultatelor primelor tratamente (1994, 1999) numarul terapeutilor care aplica cu success tratamentul megadozei de vitamina C este in continua crestere.

Mai multe clinici aplica terapia cu Vitamina C cu success.

Testele efectuate si cercetarile epidemologice au aratat ca antioxidantii joaca un rol definitoriu in profilaxia bolilor cornice, cum ar fi cancerul. Aplicarea tratementului cu antioxidanti suplimentari influenteaza in mod pozitiv finalitatea tratamentului in cazul pacientilor cu boli tumorale.

Efecte benefice ale aplicarii postoperatorii:

  • incarca resursele de vitamina C ale organismului
  • reduce nivelul acidului ascorbic in leucocite
  • detoxifiaza
  • ajuta la vindecarea ranilor
  • previne tromboza
  • ajuta la absorbtia fierului
  • ofera protectie impotriva infectiilor
  • imbunatateste starea generala a pacientului
  • reduce riscul aparitiei complicatiilor

Vitamina C are proprietati antioxidante care protejeaza corpul de radicalii liberi, precum si de substantele carcinogene si mutagene. Vitamina C are proprietati tumorale citotoxice si ridica raspunsul celular si umoral. Este necesara pentru stabilitatea tesutului conjuctiv, imbunatateste vindecarea ranilor, fiind deasemenea necesara pentru sinteza carnitina la aprovizionarea cu energie a organismului.

Cercetatorii au mai costatat ca acidul ascorbic, cum este denumita vitamina C, conduce la formara peroxidului de hidrogen, care produce moartea celulelor canceroase.

Peroxidul de hidrogen se formeaza totusi in afara celulelor si nu in sange.

Sangele devine astfel un mijloc de transport ideal, cu care acidul ascorbic administrat intravenos poate fi dus spre diverse tesuturi, asa cum demonstreaza cercetatorii. Pentru ca vitamina C in concentratie mare numai celulele canceroase omoara,fara sa afecteze celulele sanatoase, cercetatorii au tras concluzia ca se poate administra acidul ascorbic in terapia de combaterea cancerului.