
Terapia PRP – „infiltratiile cu plasma” sau „injectiile cu plasma” cum mai este denumita procedura in termeni populari, presupune un tratament 100% natural care se adreseaza afectiunilor musculoscheletale, prin care se injecteaza in articulatie sau tendoane, plasma imbogatita in trombocite, plasma care este obtinuta prin centrifugarea de sange venos recoltat de la pacient.
Infiltratiile PRP se recomanda in urmatoarele cazuri:
Afectiunile cartilajelor articulare in stadiu incipient sau moderat: artroza sau condromalacia genunchiului. In aceste cazuri se poate combina, ( medicul specialist stabileste acest aspect), preparatul de plasma cu acid hialuronic.
Afectiuni degenerative ale tendoanelor, tendinitele genunchiului, tendon rotulian;
– rupturi de menisc;
– rupturi de ligamente incrucisate sau colaterale;
– bursite;
Tratamentul PRP poate fi de utilizat atat pentru leziuni ce nu necesita interventie chirurgicala, cat si dupa operatii precum ligamentoplastia, meniscectomia sau artroscopia.
Cele mai importante avantaje ale terapiei PRP sunt urmatoarele:
– initierea de mecanisme proprii de vindecare;
– regenerarea tesuturile afectate;
– reducerea timpului de recuperare;
– reducerea durerii, comparativ cu metodele clasice de tratament;
Tratamentul cu plasma poate fi combinat cu alte proceduri precum Ozonoterapia, infiltratiile cu Acid Hialuronic, terapia laser.
Principiul de la baza infiltratiilor cu plasma imbogatita cu trombocite (PRP – Platelet-Rich Plasma) in leziunile musculoscheletale consta in administrarea unei plasme care contine o concentratie foarte mare de factori de crestere. Acestia sunt esentiali in procesul de vindecare in urma unor traumatisme la nivelul tendoanelor, ligamentelor, muschilor si articulatiilor.
Infiltratiile cu plasma imbogatita cu trombocite (PRP) si cele cu acid hialuronic sunt proceduri cu eficienta dovedita in tratarea artrozei genunchiului, chiar si in cazurile avansate de boala.
Infiltratiile cu plasma este un tratament fara chimicale si sigur pentru articulatii.
Dupa finalizarea tratamentului, pacientii sunt sfatuiti sa urmeze un program de fizioterapie si kinetoterapie pentru a imbunatatii tonusul muscular si functia articulara.
Important! Textele de pe acesta pagina sunt pur informative si nu inlocuiesc consultul medical. Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati, echipa MedOzon este mereu alaturi de tine!
Receptie: 0356.453.452
Nu uitati sa vizitati pagina noastra de facebook Ozonoterapie Timisoara/Medozon.
Multa sananate!