Timisoara, str. Divizia 9 Cavalerie, nr. 25
Close

Ce sunt de fapt alergiile?

“Omul modern este mai izolat ca niciodată şi prins în plasele societăţii moderne (serviciu, televizor, jocuri, socializare virtuală, etc). Această izolare expune repetat organismul la alergenii din clădiri (praf, mucegai, păr de animale, etc). Igiena exagerată, agresiunea organismului cu substanţe chimice şi consumul de alimente tratate chimic, reprezintă o parte importantă din factorii declanşatori ai apariţiei bolilor alergice”, avertizează specialiştii alergologi.

Ei explică şi ce înseamnă o alergie: un răspuns imunitar îndreptat într-o direcţie greşită, adică sistemul imunitar produce în cantitate crescută nişte anticorpi (Imunoglobuline E) faţă de anumite substanţe numite alergeni, substanţe tolerate însă de majoritatea persoanelor. Există şi alte mecanisme de producere a reacţiilor alergice, dar cel mai frecvent întâlnit este acesta prin IgE.

Bolile alergice se pot manifesta la nivelul pielii şi mucoaselor (urticarie, angiodem cu sau fără localizare de gravitate), la nivel digestiv (alergii alimentare, diaree, meteorism abdominal), la nivelul ochilor (conjuctivită alergică), la nivelul căilor respiratorii (rinită, astm bronşic alergic) sau chiar la nivelul întregului organism (reacţii sistemice – soc anafilactic).

Ozonoterapia, o alegere fericita!

Tratamentul cu ozon pentru alergii

Ozonoterapia are acțiune imunomodulatoare și antiinflamatoare asupra organismului, prevenind reacția de alergie. Prin oxigenarea celulelor, ozonoterapia activează metabolismul celular și acționează asupra mecanismului imunologic de producere a inflamației locale (tratând mai întâi cauza). Nu se va rezolva predispoziția genetică a pacientului pentru o alergie sau alta, dar îi va putea asigura un trai normal, ameliorându-i simptomele. Aceasta ameliorează sinteza IgE, anticorpii IgE, fiind un tip de imunoglobine produse de organism implicate în reacțiile alergice.

*De reţinut despre tratamentul alergiei

Orice investigaţie clinică, biologică sau funcţională a unei alergii va fi stabilită numai după un consult alergologic în care medicul va detalia în amănunţime întreg istoricul alergic şi medical al pacientului, astfel încât investigaţiile să fie alese corect şi să fie relevante pentru stabilirea corectă a diagnosticului şi a tratamentului.

Clinica de Ozonoterapie Timișoara – MedOzon
Dr. Genes Ciprian – medic specialist
0723.347.654
Ne gasiti si pe Facebook la : Ozonoterapie Timisoara / MedOzon

Multă sănătate !