Timisoara, str. Divizia 9 Cavalerie, nr. 25
Close

lombare sunt una din cele mai raspandite situatii pentru care pacientul se adreseaza la medic. Iar herniile de disc sunt cauza cea mai comuna a durerilor lombare asociate cu o anormalitate structurala definita. Ozonoterapia este o varianta de tratament ce a dat rezultate foarte bune pana acum pentru multi pacienti cu hernie.

Ozonul actioneaza prin mai multe mecanisme :

1. Ozonul reduce durerea din lombosciatica determinata de inflamatia de la nivelul fragmentului discal, actionand prin inhibarea factorilor inflamatori. Numeroase studii au incriminat inflamatia la nivelul fragmentului discal ca fiind unul din mecanismele lombosciaticii. Ozonul actioneaza asupra cascadei inflamatorii prin inhibarea degradarii acidului arahidonic in prostaglandine. Astfel, prin reducerea cantitatii de compusi proinflamatori rezulta si o reducere a durerii.

2. Reduce durerea prin hiperoxigenarea zonei herniate. Circulatia din zona herniata este compromisa, fluxul arterial si venos fiind diminuat; radacinile nervoase si in special cele senzitive sunt sensibile la anoxie producand durere. Cresterea cantitatii de oxigen de la nivelul zonei herniate si reducerea anoxiei produce scaderea durerii.

3. Ozonul reduce cantitatea de apa retinuta de fragmentul herniat, reducandu-i dimensiunile.

4. Ozonul stimuleaza celule (fibroblastele) implicate in procesul de reparare tisulara prin secretia si depunerea de colagen.

Descopera puterea ozonului !