Timisoara, str. Divizia 9 Cavalerie, nr. 25
Close

Ce sunt vergeturile?

Vergeturile sunt cunoscute ca şi leziuni liniare ale pielii, care rezultă din deteriorarea şi ruperea fibrelor de colagen si elastina. Zonele mai predispuse sunt cele cu tesut adipos mai mare, precum coapse, şolduri, fese, sâni, abdomen sau partea superioară a braţelor.

Termenii medicali pentru aceste tipuri de depresiuni cutanate sunt striae atrophicans, striae distensae, stria rubra (vergeturile roşii), striae alba (vergeturile albe). Vergeturile cand sunt recent aparute au o culoare roz-violacee sau maro închis, in funcţie de pigmentul pielii, iar cele mai vechi capătă pe parcurs un aspect alb sidefat.

Cauzele apariţiei vergeturilor

Tulburările hormonale asociate cu pubertatea, perioada de sarcina, formarea de masa musculară, stresul, obezitatea şi lipsa de vitamine şi minerale din corp. De asemenea, personale care au o alimentaţie dezechilibrata sau care slăbesc sau se îngraşă brusc.

Dar principalul motiv care cauzează formarea vergeturilor la orice varsta rămîne, potrivit specialiştilor, schimbarea rapida a volumului corporal. Atunci se produce o intindere a pielii şi fibrele de colagen se rup. Ruperea fibrelor de colagen provoacă cicatricile sau liniile denumite vergeturi.

Tratament

Prevenirea aparitiei vergeturilor presupune o alimentatie echilibrata, utilizarea cremelor hidratante mai ales pe perioada sarcinii, pastrarea greutatii corporale. Daca vergeturile deja s-au format si sunt deranjante va oferim o serie de tratamente eficiente ce vor ajuta la atenuarea semnificativa a vergeturilor.

Vergeturile nu dispar de tot, nu exista tratamente care sa le elimine in totalitate dar pot fi diminuate foarte mult. Pentru rezultate superioare se pot asocia mai multe proceduri. Tratamentul este de durata, se recomanda 4-8 sedinte, ce se efectueaza la aproximativ o luna. Dupa terminarea tratamentului imbunatatirile continua sa apara, formarea de colagen nou in piele continua luni dupa tratament, si rezultatele sunt din ce in ce mai vizibile.

Metode de tratament efectuate in cadrul clinicii MedOzon Timișoara:

1. Microneedlingul medical (mezoterapia fractionata) este un tratament revolutionar, simplu si eficient ce are ca actiune stimularea formarii naturale de colagen nou in piele, proces numit inductie de colagen, cu efect de regenerare si rejuvenare a pielii. De asemenea, se utilizeaza un amestec de substante active ce este intodus in derm in cantitate mare ceea ce ajuta si stimuleaza repararea pielii.
2. Terapia Vampir
3. Injectii locale cu ozon

Tratamente adjuvante si de preventie ce se pot utiliza acasa sunt cremele, suplimentele alimentare ce hranesc si hidrateaza pielea, ofera suport pentru producerea colagenului pentru piele ferma, intinsa, sanatoasa.

Programati-va la o consultatie pentru o recomandare personalizata!

CONSULTATIA ESTETICA ESTE GRATUITA!

Pentru ca siguranta dumneavoastra si calitatea sunt foarte importante pentru noi, in clinica MedOzon Timișoara oferim o gama de tratamente de estetica medicala de ultima generatie, cu produse de top in lume si tehnici de injectare minim-invazive ce ofera siguranta, rezultate naturale și durabile.

Scapa de vergeturi dupa nastere!!!

La cât timp după naştere se poate începe tratamentul?

Când s-a oprit apariţia de vergeturi noi, cu cât se începe mai repede tratamentul, cu atât mai bine. Terapia se poate iniţia chiar şi la 3-4 săptămâni după naştere. Dacă vergeturile sunt încă roşii, atunci colagenul continuă să lupte pentru cicatrizare, deci acesta este stadiul în care trebuie luate măsuri.

Descoperă cocktailurile de vitamine și acid hialuronic, alegere terapiile minim invazive și lasă-te pe mâna profesioniștilor.

Pentru mai multe informații nu ezitați sa ne contactați, echipa MedOzon este mereu alături de tine.
Receptie: (0356).453.452