Timisoara, str. Divizia 9 Cavalerie, nr. 25
Close

Vitamina C – este esentiala pentru imunitate.

Un sistem imunitar sanatos reprezinta cel mai bun mecanism de aparare impotriva microbilor, bacteriilor si virusurilor. Fara acesta, agentii patogeni ar patrunde in organism si ar distruge sanatatea. Mentinerea imunitatii in parametri optimi este esentiala pentru a face fata acestor agenti nocivi, nu doar in sezonul rece, ci si in restul anotimpurilor.
Vitamina C perfuzabila in cadrul clinicii MedOzon.
Vitamina C are mai multe roluri in organism, insa cel mai important este in imunitate.
Vitamina C, ajuta la functionarea normala a sistemului imunitar!
Vitamina C , Intareste sistemul imunitar prin actiunea asupra acidului nucleic al virusului ce patrunde in organism. Acest antioxidant puternic lupta impotriva bacteriilor pana ce acestea sunt distruse.
Mentine sanatatea oaselor
Vitamina C joaca un rol important in alcatuirea tesutului oaselor. Cu cat acestea sunt mai puternice, cu atat pot rezista mai mult atacurilor anumitor microbi.
Neutralizeaza radicalii liberi
Vitamina C actioneaza ca antioxidant ce combate radicalii liberi. Permite organismului sa reziste bacteriilor, prevenind, astfel, imbolnavirea. In plus, chiar daca organismul se imbolnaveste, vitamina C accelereaza vindecarea.
Protejeaza inima si vasele
Studiile recente au demonstrat ca vitamina C este implicata in scaderea tensiunii arteriale si, astfel, in diminuarea riscului de aparitie a bolilor de inima. In plus, poate preveni dezvoltarea placilor de grasime de la nivelul vaselor, insuficienta cardiaca congestiva si angina pectorala. Nu in ultimul rand, cercetarile recente au aratat ca administrarea zilnica de suplimente cu vitamina C ajuta la cresterea fluxului sangvin catre structurile ochiului, contribuind la lupta impotriva aparitiei cataractei.
Lipsa vitaminei C creste frecventa si durata racelilor
Deficitul de vitamina C a fost asociat cu o crestere a frecventei si duratei racelilor. Racelile in sine nu sunt periculoase, insa se pot complica, favorizand aparitia unor afectiuni respiratorii mai grave, precum pneumonia.
Pentru mai multe informații nu ezitați sa ne contactați, echipa MedOzon este mereu alături de tine !
Dr. Genes Ciprian
0723.347.654
Recepție: 0356.453.452